©  Joren De Weerdt

Group De Wolf neemt sectorgenoot over

Turnhout, Heist-op-den-Berg -

Het Turnhoutse transportbedrijf Group De Wolf heeft onlangs Bellekens Transport, een sectorgenoot uit Heist-op-den-Berg, overgenomen. De activiteiten van Bellekens zijn overgebracht naar Turnhout, waar het bedrijf op zoek moet naar meer ruimte.

Guy Van Nieuwenhuysen

Boven dit artikel had ook ‘De Wolf verovert Vlaanderen’ kunnen staan. Maar het gaat niet om het dier dat weer in ons land opduikt, wel om het Transportbedrijf Group De Wolf, dat na een overname in 2019 erg hard groeit. Meer dan verdubbelt zelfs, want Bellekens Transport is groter dan Group De Wolf. “De overname heeft daarom wel wat voeten in de aarde gehad”, geeft CEO Didier Potters toe. “We waren niet eens actief op zoek naar bedrijven om over te nemen, maar via een gezamenlijk contact wisten we dat Bellekens over te nemen stond. Het klikt tussen ons. We zijn ook heel complementair. Group De Wolf is vooral in de Benelux actief, Bellekens is gespecialiseerd in het internationale transport.”

Ondertussen is niet alleen de overname gerealiseerd, zelfs de verhuizing van Bellekens naar Turnhout is al achter de rug. “Op dit ogenblik stemmen we het operationele op elkaar af en gaan we op zoek naar de synergieën. De verhuizing was op zich niet zo’n probleem. We huren in Turnhout extra parkeerplaatsen voor de opleggers en we hadden eerder al een opslagplaats in Rijkevorsel opgericht. Dat magazijn is negenduizend vierkante meter groot. Maar Group De Wolf wil wel groeien, op zeer korte termijn zelfs. De ruimte in Turnhout is heel beperkt. We zijn nu al op zoek naar extra parking voor onze vrachtwagens. Ik weet niet of we een verder uitbreiding in Turnhout zelf kunnen realiseren, maar Turnhout blijft wel onze thuisbasis.”

Duurzaamheid

Group De Wolf wil ook op het vlak van duurzaamheid zijn verantwoordelijkheid nemen. “Dat is in de transportsector niet zo evident”, beseft Didier Potters. “We hebben dit jaar al vier LNG-trekkers aangekocht. Het wagenpark van ons personeel is binnenkort volledig hybride. We plannen ook, als eerste bedrijf in België, de aankoop van enkele volledige elektrische koelwagens. Het gaat om vrachtwagens die elektriciteit genereren via het remsysteem en de assen. We willen nog meer stappen zetten, maar het is belangrijk dat de overheid keuzes maakt. Gaan we voor waterstof, LNG of elektriciteit?”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Turnhout in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws