Burgemeester Luc Vlegels wordt extra in de gaten gehouden. 

Burgemeester Luc Vlegels wordt extra in de gaten gehouden. ©  Dirk Vertommen

“Hij greep me bij de kraag toen ik niet reageerde op zijn beledigingen”: politie pakt man op die burgemeester Heist blijft belagen

Heist-op-den-Berg -

De politie heeft dinsdag voor de start van de gemeenteraad in Heist-op-den-Berg een man opgepakt die de burgemeester zou hebben vastgegrepen. Het gaat om de inwoner die door de burgemeester beschuldigd wordt van een lastercampagne en belaging.

(dvd)

De lokale CD&V-afdeling stuurde dinsdagmiddag een persbericht uit waarin de partij aangaf geschokt te zijn door de manier waarop burgemeester Luc Vleugels behandeld wordt door een inwoner. Het zou gaan om een aanhoudende lastercampagne op Facebook, belaging, bedreigingen en beledigingen. Zo zou de burgemeester naar eigen zeggen soms meer dan tien telefoontjes per nacht ontvangen. De partij gaf ook aan dat er juridische stappen zijn ondernomen.

Blijkbaar heeft die communicatie de gemoederen nog wat meer verhit. “Ik ben dinsdag voor de gemeenteraad opgewacht door die inwoner. Ik had me geparkeerd op mijn vaste parkeerplaats naast de raadzaal. Toen ik uitgestapt was, kwam hij naar mij toe en begon me uit te schelden voor paljas. Hij zei dat de beschuldigingen onterecht waren. Er zijn nochtans nooit namen genoemd om wie het gaat, ook niet in het persbericht.”

“Ik heb niet gereageerd op de beledigingen, daarop greep hij me vast bij de kraag. Op dat moment kwamen drie gemeenteraadsleden van Vlaams Belang voorbij en heeft hij me losgelaten. Ik ben dan naar boven gegaan naar de zaal waarin de gemeenteraad wordt gehouden en heb daar de korpschef ingelicht van wat er gebeurd is. Zij heeft dan actie ondernomen en een politieploeg gestuurd.”

Onderzoeksrechter

Bij de politie wordt bevestigd dat er iemand is opgepakt, al blijven ze spaarzaam met details. “De persoon is opgepakt en heeft een nacht in de cel doorgebracht. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. Politie en parket voeren verder het onderzoek”, zegt commissaris Indra Lahaye van politiezone Heist.

Burgemeester Vleugels wordt ondertussen extra in de gaten gehouden. “Ik ben niet gewond geraakt, maar ben wel erg geschrokken. Dit begint echt te wegen op mij en mijn familie. De terreur duurt al drie maanden. Er is niet alleen een lastercampagne op Facebook, maar er waren ook de vele telefoontjes en berichten. Ik heb aan de politie een verhoogde waakzaamheid gevraagd. Verder wil ik alleen kwijt dat ik geloof in het gerechtelijk apparaat.”

“Wat de aanleiding is voor wat er de voorbije maanden gebeurd is? Ik vermoed dat er frustratie speelt over de verdeling van coronasteun uit het noodfonds. Alles is begonnen op het moment dat de man bericht heeft gekregen vanuit de administratie dat hij minder steun voor zijn vereniging zou krijgen dan gevraagd. In zijn eerste Facebookbericht noemt hij dat noodfonds schandalig en kondigt hij meteen nog een reeks andere schandalen aan”, aldus Vleugels.

De man zelf, beheerder van een Facebookpagina waarop lokale berichten worden gedeeld, reageerde dinsdagavond zelf nog via zijn eigen kanaal. “Onze burgemeester Luc Vleugels laat onze beheerder oppakken op de gemeenteraad door zijn politiediensten en beroven me zelfs van mijn vrijheid. Nu in politiesecretariaat. Wat een machtsvertoon. Mijn visie was gewoon dat hij me niet mag vals beschuldigen.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Heist-op-den-Berg in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws