© TDK

Politie vindt duizend cannabisplantjes in villa naast drukke Rijmenamseweg

Bonheiden -

De lokale politie Bodukap heeft maandagnamiddag een vrij omvangrijke cannabisplantage ontdekt in een kleine villa vlak bij de Rijmenamseweg in Bonheiden. Er was sprake van een duizendtal plantjes, waarvan er al vierhonderd geoogst waren. Voorlopig is er niemand opgepakt.

Theo Derkinderen

Maandagnamiddag kwam een deurwaarder samen met een wijkinspecteur langs in de woning die officieel op de Oude Schrieksebaan ligt. Het huis staat wel net naast de drukke Rijmenamseweg. Op het aanbellen van de deurwaarder – die iets moest laten tekenen – werd niet gereageerd, maar toch rezen er heel snel vermoedens dat er zich mogelijk een cannabisplantage in het huis bevond. Meer dan waarschijnlijk hebben de deurwaarder en politieman de geur ervan waargenomen.

Er werd beslist om het huis te betreden en uiteindelijk trof de politie een vrij grote cannabisplantage aan. “Het ging om zeshonderd plantjes die nog aan het groeien waren en om vierhonderd plantjes die al geoogst waren. De plantage was ondergebracht in vier verschillende kweekruimtes”, bevestigt Kristof Aerts van het Antwerpse parket het nieuws.

Om de elektriciteitsfactuur niet te hoog te laten uitkomen, werd op illegale wijze stroom afgetakt. De plantage op zich was zeer professioneel opgebouwd en was uitgerust met een speciaal systeem om de geur te neutraliseren. Zo kregen buren of voorbijgangers geen argwaan.

Onderzoek gestart

De cannabisplantage werd onmiddellijk ontmanteld. De recherche van de lokale politie Bodukap spoort de huurder van de woning nu op en onderzoekt of de man alleen handelde of in opdracht van een grotere organisatie en hoelang er al een plantage aanwezig was in het huis.

Na de vaststellingen verzegelde de politie de woning. Enkele maanden geleden werd een eindje verderop, in de Watermolenstraat in Rijmenam, ook al een (ontmantelde) cannabisplantage aangetroffen. Wellicht is er geen verband tussen beide zaken. tdk

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Bonheiden in als startgemeente.

Nu in het nieuws