©  rr

Bemanning van boot met ton coke onderweg naar Antwerpen urenlang gegijzeld

Een gewapend commando heeft zondagnacht de bemanning van een boot die voor anker ligt in het Noord-Franse Duinkerke urenlang gegijzeld. Op de boot werd vorige week 1.127 kilogram cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen.

Bron: Belga

Bulkcarrier Trudy was eind september vanuit Brazilië en via een tussenstop in Spanje onderweg naar Antwerpen met een lading kalk. De Franse douane had lucht gekregen dat er drugs gesmokkeld zouden worden en onderschepte de boot om die af te leiden naar de haven van Duinkerke. Na een urenlange actie vonden de speurders achter een scheidingswand uiteindelijk veertig zakken met cocaïne, in totaal 1.127 kilogram.

Het schip werd verzegeld en volgens een bron dicht bij het onderzoek was een aflossingsbemanning aan boord. “Rond 1u ‘s nachts hielden zo’n tien individuen het twintigtal bemanningsleden gegijzeld”, aldus een politiebron. “De waarschijnlijke bedoeling was de drugs en het geld te recupereren, maar rond 5u zijn ze met lege handen weer vertrokken.”

De gijzelnemers waren gewelddadig. Sommigen waren met houten stokken gewapend, maar onder de bemanning liep niemand fysieke verwondingen op. De leden van het commando spraken onder elkaar vooral Engels. Negentien bemanningsleden van de boot zijn in verdenking gesteld. Vijftien van hen zitten in voorlopige hechtenis.

Beelden van de onderschepping van het schip. 

Beelden van de onderschepping van het schip. ©  rr

 

 ©  rr

 jtp, sare, blg

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws