Tijdens fase 3 werkt de aannemer tussen de Nijverheidsstraat en Anderstad. 

Tijdens fase 3 werkt de aannemer tussen de Nijverheidsstraat en Anderstad. © AWV

Ingrijpende onderhoudswerken N108 gaan laatste fase in

Lier, Duffel -

Op de Waversesteenweg (N108) in Lier en de Oude Liersebaan (N108) in Duffel begint maandag de derde fase van de onderhoudswerkzaamheden. De verkeerssignalisatie wordt in de loop van deze namiddag (vrijdag) omgezet.

Chris Van Rompaey

In de laatste fase werkt de aannemer vanaf de Nijverheidsstraat in Duffel tot aan de Anderstad in Lier. In deze fase vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook het westelijk fietspad op de brug over het Netekanaal, tussen Zuut en Anderstad. De signalisatie wordt vrijdagnamiddag verplaatst, zodat de werkzaamheden in fase 3 kunnen aanvatten. Als alles volgens de planning verloopt, rondt de aannemer eind november de werken af.

Tijdens de derde fase is de Oude Liersebaan tussen de Nijverheidsstraat in Duffel tot aan Anderstad in Lier afgesloten voor doorgaand verkeer. De ondertussen bekende omleiding via de N14 voor het verkeer tussen Duffel en Lier blijft gelden. Fietsers kunnen langs de werkzaamheden passeren, maar moeten plaatselijk wel rekening houden met hinder.

De wijk Anderstad/Herderin in Lier is vanaf vrijdagavond opnieuw bereikbaar vanuit Lier via de Ceciliastraat. Kom je van Duffel, dan moet je de omleiding via de N14 volgen om de wijk te bereiken. Rechtstreeks vanuit de wijk naar Duffel rijden, is dus ook niet mogelijk.

Woningen en garages in de werfzone zijn niet bereikbaar met de wagen. Te voet of met de fiets (eventueel aan de hand) kun je uiteraard wel steeds aan je woning geraken. Na de werkuren kan je stapvoets door de werfzone tot voor je woning rijden om bijvoorbeeld boodschappen uit te laden. Door het hoogteverschil is het niet altijd mogelijk om op je oprit te rijden. Je kunt dan even stilstaan op de rijweg, maar parkeren in de werfzone is niet toegestaan.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws