Zuster Editha (92) schrijft coronalied op melodie van ‘Marina’

Duffel -

Zuster Editha (92), die in Duffel in het klooster van het Convent van Betlehem woont, schrijft geregeld liedjesteksten voor speciale gelegenheden. Deze keer creëerde ze een tekst over corona.

“Ik schrijf al enkele jaren gelegenheidsliederen, bijvoorbeeld bij verjaardagen en jubileums. Ik schrijf mijn teksten op bestaande muziek, zoals Daar bij die Molen en Marina. Meestal ben ik daar een tweetal dagen mee bezig, maar soms duurt het wel een week vooraleer ik helemaal tevreden ben. Vaak begin ik er ’s avonds aan wanneer ik in bed lig en de slaap niet kan vatten”, zegt Maria Dams, de doopnaam van zuster Editha.

 

 © Chris Van Rompaey

‘Corona corona corona, wanneer laat gij ons toch gerust.’ Zo begint het coronalied van zuster Editha, op muziek van Marina van Rocco Granata. Ze heeft het verder over wat niet mag en moet tijdens de Covid-19-pandemie. “Corona heeft er ook bij ons in het Convent van Betlehem zwaar ingehakt. We verloren heel wat zusters aan het virus. Zij hadden natuurlijk allemaal al een hoge leeftijd, maar toch. Ik ben ook al 92, maar ik ben hier nog heel graag, hoor!”  (cvr)

Het coronalied van zuster Editha.

Het coronalied van zuster Editha. © Chris Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws