Marijke Goossens en Mia Verbeelen. © rr

Vermeende Lierse heksen krijgen zondag eerherstel met aangepaste herdenksteen

Lier, Kessel -

De stad Lier liet de tekst bij de heksensteen op de Grote Markt aanpassen. De officiële inhuldiging ervan vindt plaats op zondag 10 oktober om 15u. Later volgen vertelavonden in Lier en Kessel (Nijlen).

Chris Van Rompaey

Begin dit jaar sprak de stad Lier haar excuses uit aan drie vrouwen die rond 1590 beschuldigd werden van hekserij. Een van hen, Cathelyne Van den Bulcke, belandde op de brandstapel. Naast deze excuses volgt nu ook een nieuwe gedenkplaat op de Grote Markt, met aangepaste historische info. De herdenkingscirkel wordt ingehuldigd in het bijzijn van onder meer het comité ‘Eerherstel voor Cathelyne’ en nazaten van de vermeende heksen.

Om deze heuglijke gebeurtenis te vieren en kracht bij te zetten, zullen Marijke Goossens en Mia Verbeelen De Hekserij Voorbij? in Lier en Nijlen voor het voetlicht brengen. Het is een vertelprogramma waarin het waargebeurde verhaal van Cathelyne Van den Bulcke centraal staat, maar waarin ook sprookjes, volksverhalen en andere rumoersels over bijzondere vrouwen aan bod komen. De Roemeense componiste-muzikante Cornelia Zambila vertelt mee met verschillende instrumenten.

In Lier vindt deze vertelavond plaats in ontmoetingscentrum Den bril, Bril 6, op woensdag 20 oktober om 20u. In Kessel bent u welkom op zaterdag 6 november om 20u in gemeenschapscentrum ’t Dorp op de Berlaarsesteenweg 2. De toegangsprijs bedraagt telkens 5 euro. (cvr)

Tickets Lier: 03.480.77.28 of secretariaat@denbril.be. Tickets Kessel: www.ticketgang.be en in het gemeentehuis in Nijlen.
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws