©  AP

Wereldkampioen Julian Alaphilippe showt woensdag nieuwe regenboogtrui in Milaan-Turijn

De Fransman Julian Alaphilippe rijdt morgen/woensdag met Milaan-Turijn (1.Pro) zijn eerste wedstrijd sinds hij een tiental dagen geleden in Leuven voor de tweede keer op rij wereldkampioen werd.

Bron: BELGA

De 29-jarige Alaphilippe is de kopman van Deceuninck-Quick.Step in de Italiaanse semiklassieker over 190 km, waar veel renners de laatste hand leggen aan hun voorbereiding op de Ronde van Lombardije van zaterdag.

De Fransman krijgt het gezelschap van drie Belgen: zijn vaste kompaan Dries Devenyns, Pieter Serry en Mauri Vansevenant. De Portugees Joao Almeida, de Italiaan Fausto Masnada en de Duitse stagiair Jason Osborne vervolledigen de selectie.

“We houden van deze wedstrijd en kunnen niet wachten om Julian in zijn prachtige regenboogtrui te zien”, zegt sportdirecteur Davide Bramati. “Begin deze week presteerden we uitstekend in Bernocchi (Remco Evenepoel won de Italiaanse koers maandag na een knappe solo, red) en we zijn gemotiveerd om ook een goed resultaat te behalen in Milaan-Turijn. Het wordt een belangrijke test voor zaterdag en we kijken ernaar uit.”

Volg het nieuws over WK Wielrennen overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws