©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Eerste clean sheet en tweede punt voor Beerschot na gelijkspel bij OHL

Beerschot heeft op het veld van OH Leuven een felbevochten punt uit de brand gesleept. De thuisploeg creëerde de beste kansen, maar stuitte op een sterk keepende Vanhamel. Het tweede punt van het seizoen moet de Kielse burger (een beetje) moed geven, al blijft een kloof van zes punten gigantisch groot. En moet het voetbal van de Mannekes beter als ze de hoop op een mirakel levendig willen houden.

Kersten Steurbaut

LEES OOK: ONS OORDEEL. Veel strijd bij Beerschot, Vanhamel helpt zijn ploeg aan een punt

Het King Power Stadion was aardig volgelopen voor de kelderkraker tussen OH Leuven en Beerschot, het bezoekersvak was volledig uitverkocht. Goed voetbal kregen de aanwezige supporters amper te zien. De positie in het klassement in beide kampen vertaalde zich in een opeenstapeling van foute passes, misverstanden en een gebrek aan vertrouwen voor doel. Spanning was er des te meer. Op het veld, langs de lijn en in de tribunes.

De opvallendste conclusie van de eerst helft? Beerschot haalde voor de tweede keer dit seizoen de rust zonder tegengoal. Alleen in de thuiswedstrijd tegen Standard slaagde het daar ook al in. Dat de netten van Vanhamel 45 minuten droog bleven, was een meevaller. OHL opende sterk, Beerschot moest het eerste halfuur het spel ondergaan.

Bij de thuisploeg worstelde Rezaei keer op keer met de bal, de andere Leuvenaars morsten met de kansen. Dewaest knalde na een kwartier richting doel, Vanhamel pakte uit met een geweldige reflex en hield de verdediger in zijn 200e wedstrijd in de hoogste klasse van een doelpunt.

Een paar minuten later kwam Maertens net te kort om een voorzet van Mercier richting doel te verlengen. Net voor het halfuur kreeg Maertens een herkansing. De middenvelder vond deze keer wel de weg naar doel, maar Radic gooide zich onbevreesd in de baan van het schot.

 

 ©  BELGA

In het derde kwartier probeerde Beerschot het evenwicht te herstellen. Veel meer dan een paar halve kansjes voor Soumaré en Noubissi leverde het niet op. Bij Leuven ontsnapte Malinov nog aan een tweede gele kaart na een stevige charge op Pietermaat. Scheidsrechter Erik Lambrechts haalde zijn geel karton wel boven, al was het voor protest van video-assistent Diego Torrente.

Ook na de pauze waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Noubissi tekende met een flauwe kopal net na de pauze voor de eerste Kielse doelpoging binnen het kader, maar de opening van de Kameroener kreeg geen vervolg. De ‘gevaarlijkste’ paars-witte actie kwam uit het bezoekersvak. Nadat een paar rookbommen op het veld werden gegooid, werd de wedstrijd even stilgelegd.

LEES OOK: Drie incidenten op drie dagen: Beerschot-fans laten zich gelden met rookbommetjes

Aanvoerder Vanhamel moest de gemoederen gaan bedaren en ontpopte zich daarna ook op het veld als reddingsboei waar Beerschot zich aan moest vastklampen. De Norre, Maertens en Schrijvers namen hem in vijf minuten drie keer onder vuur. Zonder succes. De beste kans was misschien nog voor de ingevallen Kaba. De ingevallen aanvaller verslikte zich knullig in een voorzet van Schrijvers.

In de slotfase nam de zenuwachtigheid aan beide kanten toe. De poppetjes gingen een paar keer aan het dansen, doelgevaar werd er niet meer genoteerd. Beerschot pakt zo zijn tweede punt van het seizoen. Het moet het vertrouwen een (klein) beetje opkrikken, al blijft de kloof met de concurrentie wel gigantisch. Cercle Brugge heeft nu zes punten meer dan Beerschot, OHL behoudt een voorsprong van zeven punten.

LEES OOK: REACTIES. Javier Torrente koestert punt op OHL: “Tevreden met inzet van mijn spelers”

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws