Tom Kinsabil aan de tijdelijke Goose Bar. 

Tom Kinsabil aan de tijdelijke Goose Bar. © Filip Spoelders

Goose Bar bereidt de komst van Hove Zuid voor

Hove -

Tom Kinsabil en Steven Van Braekel zijn de nieuwe uitbaters van de cafetaria van sporthal Sportpark in Hove. Terwijl ze van start gaan met een pop-upbar geven ze de horecazaak een stevige verbouwing.

Filip Spoelders

Het grote terras van de sporthal hebben de twee met hulp van hun vrienden al helemaal overdekt. “Dit is onze voorlopige pop-up, Goose Bar. Genoemd naar de vele ganzen die in het park zitten. In deze ruimte kunnen we onze gasten al droog en warm ontvangen voor een drankje en enkele kleine hapjes. Tegen de eindejaarsperiode kleden we Goose Bar aan tot een gezellige winterbar”, geeft Tom aan.

Investeren

Ondertussen krijgt ook het interieur van de cafetaria een totale opknapbeurt. “We hebben de cafetaria voor vijftien jaar in concessie gekregen van het Autonoom Gemeentebedrijf Hove. We investeren voor deze periode dan ook fors in de zaak.”

Richting het einde van het jaar wordt het een winterbar.

Richting het einde van het jaar wordt het een winterbar. © Filip Spoelders

De cafetaria wordt helemaal leeg gehaald om ze opnieuw warm en gezellig aan te kleden. Tegen begin februari moet de horecazaak openen onder de naam Hove Zuid, een link naar de brasserie Hove Centrum in het centrum van de gemeente dat de derde partner is. Hove Zuid zal meer te bieden hebben dan enkel een cafetaria. “We komen met een vrij vernieuwend concept. We creëren een ruimte waar de sporters iets kunnen drinken, maar er komt eveneens een brasseriegedeelte. Verder zal er een plaats beschikbaar zijn voor biljarters en om darts te spelen.” Het interieur wordt onder handen genomen door dezelfde architect die Hove Centraal en zaal Da Capo inrichtte.

Hove Zuid zal uitgerust worden met een groot televisiescherm om bijvoorbeeld voetbalwedstrijd te vertonen. Wanneer er geen wedstrijden zijn, zal het scherm in het interieur verdwijnen.

Groen terras

“Dit is de mooiste locatie van Hove met een uitzicht op het park van de gemeente. Beneden aan het terras is nog eens een grote speeltuin. Ons terras zullen we na het verdwijnen van Goose Bar dan ook helemaal inrichten met groene zithoeken. Met onze investeringen willen we duidelijk alles uit deze zaak en locatie halen.”

Goose Bar is ondertussen zaterdag en zondag geopend vanaf 10 uur, op woensdag vanaf 12 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 16 uur.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Hove in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws