©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Fluks KV Mechelen walst over Standard, Luikse fans eisen negatieve bijrol op

KV Mechelen heeft Standard met sprekend gemak opzijgezet. Bij een 3-0 stand na 18 minuten leek een tennisscore in de maak, zeker toen de Standard-fans zich roerden door tennisballen op het terrein te gooien. Toen ze na rust ook het veld bestormden, werd de wedstrijd zelfs tien minuten stil gelegd. Malinwa liet zich niet van de wijs brengen en stoomde, ondanks de 3-1 van Dragus, door naar een 9 op 9. Met een 3 op 15 wordt de grond nu wel erg heet onder de voeten van Standard-coach Mbaye Leye.

Diederik Geypen

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Aanvallende masterclass van KV Mechelen

REACTIES. Herhaling 1B-scenario deerde Malinwa niet: “Spelers waren niet onder de indruk van de omstandigheden”

COMMENTAAR. “Luikse partypoopers op het Mechelse feestje”

Straffe taferelen in Mechelen: Standard-fans onderbreken match met tennisballen en belagen zelfs eigen spelers op het veld

Was Standard nu zo slecht, of KV Mechelen zo goed voor rust? Veel van beiden, laat ons zeggen. Malinwa, dat met Souza in plaats van de afwezige Van Damme aantrad, greep de bezoekers van bij het startsignaal naar de keel. Storm rukte op, Schoofs stak gemeten door en Cuypers werkte met een prachtige stiftbal af. 1-0 na nauwelijks vier minuten.

Van kwaad naar erger

Standard meteen wakker zou je denken, maar neen. De jonge Ngoy, nauwelijks achttien jaar oud, verslikte zich in Schoofs. Tot ieders verbazing wees Verboomen naar de stip. De ref schatte de situatie met zijn arendsoog perfect in, want Schoofs stond met zijn voet nipt in de grote rechthoek. Mbrati kweet zich van de taak, en trapte raak, al kwam Bodart wel in de buurt.

 

 ©  BELGA

Dan al roerden de Standard-fans zich een eerste keer. “Merci Bruno”, klonken cynische gezangen richting voorzitter Venanzi. Met de Rouches ging het ondertussen van kwaad naar erger, ook omdat de thuisploeg het gaspedaal niet loste. Storm zette heerlijk met buitenkantje rechts voor. De ingelopen Walsh kopte, na drie eerdere assists dit seizoen, een eerste keer raak.

Materiaalmannen aan zet

Aan dit tempo zat een tennisscore er natuurlijk in, dus vonden de supporters in het bezoekersvak er niet beter op dan tennisballen op het terrein te gooien. Daarbovenop staken ze ook Bengaals vuurwerk af. Waar hadden we dat donderdagavond nog gezien? Verboomen legde de wedstrijd een eerste keer stil. Het waren zowaar de materiaalmannen van Malinwa die werden ingeschakeld voor de opruimwerken.

Het intermezzo veranderde niets aan het wedstrijdbeeld, integendeel. De ingevallen Kempenaar Peeters ging met de andere Luikenaars ten onder, terwijl het Mechelse viertal voorin dartelde als nooit tevoren. Cuypers schoot vanuit alle hoeken richting doel. Bodart voorkwam verdere averij.

 

 ©  BELGA

Luikse heethoofden

Voor de start van de tweede helft achtten de Standard-fans nog een keer hun moment gekomen. Een handvol supporters stak het veld over, om de spelers de levieten te lezen. Eén van hen gaf Bastien een stevige por, en ging neus aan neus staan met Klauss en Bodart. Als ze dat nog niet waren, waren de withemden nu helemaal van hun melk. Verboomen besloot wijselijk om de start van de tweede periode tien minuten uit te stellen.

Standard toonde na deze extra pauze toch een aanvaardbaar gelaat. Vanlerberghe hield Klauss meermaals van een doelpunt. Ook Coucke en de paal riepen de Braziliaan een halt toe. Uiteindelijk kon de ingevallen Dragus de 3-1 aantekenen, maar die eerredder bleek onvoldoende om Malinwa in verlegenheid te brengen. Een echte wedstrijd kregen we na alle ongeregeldheden toch niet meer te zien na rust.

    Volg het nieuws over KV Mechelen overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws