Erika Mutert kiest hippe, maar degelijke schoenen. 

Erika Mutert kiest hippe, maar degelijke schoenen. © Chris Van Rompaey

Kleuterjuf opent winkel met duurzame kinderschoenen

Duffel -

Kleuterjuf Erika Mutert (38) uit Kontich opent op zaterdag 2 oktober haar winkel Charlette in de Duffelse Kiliaanstraat, waar ze schoenen voor kinderen verkoopt. Sinds juli deed ze dat al via haar webshop.

Chris Van Rompaey

Tot en met vorig schooljaar gaf Erika voltijds les in de Duffelse basisschool Kiliaan. “Maar vanaf dit jaar beperk ik mijn schoolopdracht tot een viervijfdebaan, net om een eigen winkel te kunnen openen. Ik loop trouwens al enkele jaren rond met het idee van een eigen zaak. Als mama van twee jongeren kinderen, Charles (3) en Odette (4), ondervond ik zelf dat de zoektocht naar een degelijke, maar leuke kinderschoen moeilijk verliep. Zo vielen de puzzelstukken in elkaar en koos ik voor een winkel met schoenen voor jongens en meisjes tot maat 35”, zegt Erika Mutert.

Juiste pasvorm

“Ik ben in juli al begonnen met de onlineverkoop van die schoenen. Maar het is niet altijd eenvoudig de juiste schoen te vinden voor een kind en zeker niet om deze online te kopen. Nochtans is een degelijke kinderschoen met de juiste pasvorm enorm belangrijk voor de ontwikkeling van de voeten en dus ook de groei van een kind. Je koopt daarom beter één duurder paar schoenen dan enkele goedkopere paren.”

“Net daarom verkoop ik enkel duurzame, kwalitatieve schoenen van Spaanse en Italiaanse merken zoals Angelus, Ocra, Eli, Pom D’api en Petit Nord. Ik besef dat die niet goedkoop zijn, maar nogmaals goede kwaliteit is echt belangrijk voor kindervoeten. Die moeten namelijk nog groeien.

Sneakers

“Charlette in de Kiliaanstraat 86 in Duffel is open op woensdag van 14 tot 18u, op zaterdag van 10 tot 17u. en na afspraak. Tijdens het Weekend van de klant ben ik uitzonderlijk ook op zondag 3 oktober open van 13 tot 17u. Daarnaast blijft uiteraard ook de webshop bestaan. Stiekem hoop ik dat ik op termijn de winkel voltijds kan runnen. Tegen de zomer breid ik het assortiment alvast uit met sneakers voor de mama’s”, kondigt Erika Mutert enthousiast aan. (cvr)

 

 © Chris Van Rompaey

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws