De bioklas in de afgekeurde hangar 23. 

De bioklas in de afgekeurde hangar 23. © Filip Spoelders

Hangar met bioklas afgekeurd om veiligheidsredenen

Edegem -

In hangar 23 van het Edegemse Fort 5 mogen voorlopig geen activiteiten meer plaatsvinden. Het gebouw werd afgekeurd, zodat er ook geen lessen in de bioklas gegeven kunnen worden.

Filip Spoelders

De nieuwe bioklas van Edegem bevindt zich sinds het voorjaar van 2018 in hangar 23. Maar nu deze constructie om veiligheidsredenen werd afgekeurd, kan ook dit speciale leslokaal voorlopig niet worden gebruikt.

Voormalig schepen van Fort 5, Goedele Van der Spiegel (Groen), trekt aan de alarmbel. “Deze locatie voor de bioklas werd gekozen met de garantie dat de hangar zou worden gerenoveerd en worden onderhouden. Het dossier van de renovaties van de hangars ligt ondertussen stil. Het doet veel pijn dat de bioklas, die met veel zweet is opgebouwd, naar af wordt gestuurd.”

Tijdelijke locatie

Volgens patrimoniumschepen Lawrence Vancraeyenest (N-VA) krijgt de hangar wel degelijk alle aandacht. “Het dossier voor de renovatie van hangar 23 is lopende. Het heeft alleen meer tijd nodig dan wij hadden gehoopt. We willen zo snel mogelijk aan de werken beginnen. Het was trouwens al langer duidelijk dat de bioklas tijdens de renovatie van de hangar tijdelijk naar een andere locatie zou moeten verhuizen.”

Het bestuur zoekt alternatieven op hetzelfde domein. “We bekijken elders op het Fort 5 de mogelijkheden om de bioklas voor een tijdje in onder te brengen. Maar we hebben nog geen definitieve beslissing genomen. Een mogelijkheid is alvast de locatie van de buitenschoolse kinderopvang.”

Maar dat vindt Van der Spiegel geen goed idee. “Aangezien de buitenschoolse kinderopvang er zit, kunnen de materialen van de bioklas er niet blijven staan. Die moeten dan iedere dag weer worden weggezet. Dat is niet ideaal. Ik denk dat er betere oplossingen zijn, bijvoorbeeld in het binnenfort.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Edegem in als startgemeente.