Eén van de ‘waves’ van de Tuimeltejsloop. 

Eén van de ‘waves’ van de Tuimeltejsloop. © RR

Tuimeltjesloop als alternatief voor afgelaste scholencross

Schoten -

Geen scholencross dit jaar in Schoten. De gemeente vreesde alsnog een mogelijke opstoot van corona. In De Tuimelaar boksten ze in geen tijd een leuk alternatief in elkaar: de Tuimeltjesloop.

Directeur Elke Van der Auwera en turnjuf Lief Vorselmans riepen de Tuimeltjesloop van de Freinetschool vorig jaar al in het leven. De scholencross kon toen eveneens niet doorgaan. “We hielden het bij enkele rondjes rennen rond onze mooi in het groen gelegen schooltje”, aldus leerkracht Mieke Martens.

De Tuimelaar trok voopr haar cross naar De Zeurt. Plaats genoeg daar.

De Tuimelaar trok voopr haar cross naar De Zeurt. Plaats genoeg daar. © RR

Hoewel er voor de editie van 2021 maar enkele dagen voorbereiding mogelijk waren, trokken de sportieve kinderen van De Tuimelaar dit keer naar de sportvelden van De Zeurt voor een zinderend evenement.

“De kinderen liepen aangepaste afstanden volgens leeftijd en hebben allemaal flink hun best gedaan”, vertelt Martens. “Leuk was dat er dit kaar supporters toegelaten waren om hen aan te moedigen. Naast de kinderen zetten ook de ouders hun sportiefste beentje voorzetten. Onze hele schoolgemeenschap genoot van een fijne middag.”

Per geboortejaar was er steeds een winnaar bij de jongens en de meisjes. Zij krijgen een gepersonaliseerd Tuimel T-shirt met daarop ´Eerste plaats Tuimeltjesloop´. Hierin mogen de snelste lopertjes dan een jaar lang sporten tijdens de sportlessen op school. (jaa )

Eén van de sportieve klassen van De Tuimelaar

Eén van de sportieve klassen van De Tuimelaar © RR

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Schoten in als startgemeente.