Het braakliggende stukje Guldenvliesstraat. 

Het braakliggende stukje Guldenvliesstraat. © Google

Resterend stukje grond Guldenvliesstraat wordt in 2022 aangelegd als groen voor buurt

Berchem -

Op de districtsraad stelde raadslid Erkan Öztürk (Groen) de vraag wat er gaat gebeuren met het braakliggende stuk grond in de Guldenvliesstraat naast de spoorweg. “Dat ligt er nu onbenut bij en trekt veel vuil aan.” Districtsburgemeester Evi Van der Planken liet weten dat het perceel in 2022 zal worden ingericht als stukje groen voor de buurt.

Elien Van Wynsberghe

Naast de spoorweg in de Guldenvliesstraat werd verschillende jaren geleden door bewoners getuinierd op een perceel grond dat toen nog toebehoorde aan Infrabel. Toen het stuk grond te koop werd gezet als bouwgrond, kocht het district Berchem in 2016 een deel van het perceel op. “Om het te kunnen behouden als stukje groen voor de buurt”, legt Evi Van der Planken uit.

Wat niet door het district werd aangekocht, werd effectief verkocht als bouwgrond. Niet veel later gingen de bouwwerken van start en werden er enkele appartementen neergezet. “Het gedeelte dat overblijft, ligt er nu braak bij en trekt veel vuil, tot grote ergernis van de bewoners”, zei Özturk op de districtsraad vorige week.

Van der Planken laat weten dat het perceel wel degelijk onder handen zal worden genomen. “Daarvoor hebben we budget voorzien maar dat moet nog door de raad goedgekeurd worden. Bedoeling is om hier in 2022 een groene plek voor de buurt van te maken. Hoe het perceel precies zal worden ingericht, dat moet nog concreet worden bepaald. Maar sowieso hebben bewoners met dit stukje binnenkort ook een groene doorsteek, een trage weg richting Schelpstraat en station.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Berchem in als startgemeente.

Nu in het nieuws