Mar Ekkart wil haar dansvloer weer snel gevuld zien 

Mar Ekkart wil haar dansvloer weer snel gevuld zien © Filip Spoelders

Dansschool Ekkart heeft eindelijk uitzicht op een volle vloer

Lint -

Een volle vloer, bij Dansschool Ekkart in Lint is dat alweer geleden van maart 2020. Met de verdere versoepelingen in aantocht heeft zaakvoerster Mar Ekkart eindelijk uitzicht op een normale werking.

Filip Spoelders

Het afgelopen anderhalve jaar werd tijdens het bespreken van de maatregelen en de versoepelingen bijzonder weinig gesproken over het lot van de dansscholen. “Wij moesten altijd zelf op zoek gaan naar de regels die we moesten volgen. Binnen onze sector hebben we onderling dikwijls contact gehad om elkaar raad te vragen. Ik denk dat de overheid niet goed wist waar ze ons moest onderbrengen. Wij staan voor zowel cultuur, sport, horeca als sociale ontmoetingen”, blikt Mar nog even terug op de moeilijke periode.

Buiten enkele weken in het najaar van 2020 is Dansschool Ekkart sinds juni beperkt geopend gebleven. “Tot op vandaag hebben we alleen met mondmaskers gedanst. Uiteraard verliep dit niet met een volledige bezetting. De hele zomer zijn we lessen blijven geven aan leden die dat wensten, omdat ze al zolang niet hadden gedanst.”

De danskoppels bij Ekkart kijken uit naar het nieuwe seizoen

De danskoppels bij Ekkart kijken uit naar het nieuwe seizoen © RR

Opendeurdagen

Met de versoepelingen van 1 oktober in aantocht hoopt Ekkart opnieuw een volledig seizoen af te werken, mét volle dansvloeren. “We beginnen op zaterdag 9 en zondag 24 oktober met onze opendeurdagen, telkens vanaf 20.15u. Met demonstraties en proeflessen ontdekken de bezoekers verschillende dansen. Ik hoop veel volk te mogen ontvangen want ik vermoed dat er intussen een halvering is van het aantal leden door corona en de maatregelen. We hebben ook twee opendeurdagen niet kunnen organiseren. Mede daardoor heb ik geen enkel idee over de instroom van nieuwe leden.” Op zondag 7 november begint Ekkart met het nieuwe seizoen en een resem aan danslessen.

Gezondheid

De afgelopen maanden verdiepte Mar Ekkart zich verder over de gevolgen van dansen op de gezondheid. “Er is veel aandacht besteed aan beweging als preventie op corona en andere ziekten. Verscheidene studies geven ondertussen aan dat de combinatie van bewegen, timing, muziek en het sociaal gegeven van dansen een positief effect heeft op lichaam en geest. Dat zou nog meer bekend moeten raken, zeker met de winter in aantocht wanneer veel mensen toch liever binnen sporten.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lint in als startgemeente.

Nu in het nieuws