Het koppel had ook een eigen kleine plantage, maar de kwaliteit daarvan viel flink tegen. 

Het koppel had ook een eigen kleine plantage, maar de kwaliteit daarvan viel flink tegen. © AFP

Arrestatie van drugskoerier leidt tot ontmaskering van Lierse drugsdealers

Lier -

Een man (29) en een vrouw (47) uit Lier stonden in Mechelen terecht in een zaak rond drugshandel. Niet alleen trof de politie er drugs aan tijdens een huiszoeking, het koppel had ook een kleine cannabisplantage. Het Openbaar Ministerie vorderde een straf met uitstel.

Theo Derkinderen

Het onderzoek naar J.V. en C.D. startte toen de politie een Nederlandse drugskoerier kon onderscheppen en arresteren. De gsm van de man werd uitgelezen en de politie trof er een adres in Lier aan. Een adres waar 100 gram cannabis moest worden geleverd. “Er werd een huiszoeking uitgevoerd bij de twee Lierenaars en daarbij werd een hoeveelheid cannabis, weegschaaltjes, verpakkingsmateriaal en cash geld aangetroffen. Ook trof de politie een kleine cannabisplantage aan. Een twintigtal plantjes stonden er in een kweektent”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.

Nog volgens het Openbaar Ministerie werkten de twee goed mee met het onderzoek. Er werd zes maanden cel met uitstel gevraagd.

Depressie

J.V. en C.D. gaven de feiten op de zitting volmondig toe. “Alles begon eigenlijk toen J. in een depressie terechtkwam. Hij probeerde drugs te gebruiken en hij voelde zich daar beter bij. Hij durfde ook opnieuw buiten te komen”, pleitte advocaat Joël Sel. “Ze verkochten ook drugs, maar dat was alleen om de eigen verslaving te kunnen bekostigen.”

Volgens de verdediging was het tweetal zelf cannabisplantjes beginnen telen met de bedoeling om zelf niet meer te moeten verkopen. De oogst leverde evenwel niet op wat ze ervan verwacht hadden. De cannabis was van een slechte kwaliteit.

“Mijn cliënten hebben schuldbesef en gebruiken zelf geen drugs meer. Omdat ze allebei niet in staat zijn te werken, kan ik geen werkstraf vragen. Daarom wil ik een opschorting van straf met bijhorende voorwaarden voorstellen.”

Of rechter Erika Colpin daarmee instemt, weten we op 25 oktober. tdk

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws