©  BELGA

AG2R-Citroën brengt vijf (!) Belgen aan de start van Parijs-Roubaix: “Ondanks alles ben ik blij na 18 maanden wachten”

Vijf Belgische renners maken deel uit van de selectie van AG2R-Citroën voor Parijs-Roubaix, dat zondag plaatsvindt. Dat heeft de Franse WorldTour-formatie maandag bekendgemaakt.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Stan Dewulf, Gijs Van Hoecke en Lawrence Naesen krijgen in de Helleklassieker het gezelschap van de Zwitser Michael Schär en de Fransman Damien Touzé.

“Na enkele moeilijke weken was ik blij dat het goede gevoel wat terugkwam in de laatste etappe (8e plaats) van de Benelux Tour”, stelt Van Avermaet, die Parijs-Roubaix in 2017 won en twee jaar eerder derde werd in de Hel van het Noorden.

“Door mijn vorm van de afgelopen weken was ik niet geselecteerd voor het WK. Sinds 2007 maakte ik deel uit van de nationale selectie, het was een beetje moeilijk voor mij om dit evenement te missen. Ondanks alles ben ik blij Roubaix weer te zien na 18 maanden wachten. Ik had wel liever in de lente gekoerst. De vorm was goed na mijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen, maar zo is het nu eenmaal. Parijs-Roubaix blijft, ook in oktober, een heel belangrijk moment in het seizoen. Ik wil heel graag presteren om het seizoen zo goed af te sluiten.”

Parijs-Roubaix verhuisde van april naar oktober vanwege de coronapandemie. Philippe Gilbert won de laatste editie in 2019.

Volg het nieuws over Greg Van Avermaet overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws