Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © BELGAIMAGE

Dealer probeert cannabis te verkopen aan politiemannen in burger

Antwerpen -

Enkele wijkteams hebben zondag gerichte acties gehouden tegen overlast en sluikstorters. Zeven personen werden op heterdaad betrapt op sluikstorten. In de Stuivenbergwijk probeerde een man cannabis te verkopen aan politiemannen in burger, maar dat lukte niet. Ook enkele handelszaken in Borgerhout werden gecontroleerd.

nelo

De wijkteams van de regio Oost (Deurne, Borgerhout extra muros en de Groenenhoek) konden zondag drie sluikstorters op heterdaad betrappen. Ze krijgen een boete en moesten hun afval meteen opruimen. Er werden ook 23 verkeersovertredingen beboet.

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk stelde vier pv‘s op voor sluikstorters. “Een persoon bleek geseind voor verhoor en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Een andere man probeerde cannabis te verkopen aan politiemannen in burger, maar dat is hem niet gelukt.”

Controle handelszaken

Het wijkteam van Borgerhout controleerde samen met de arbeidsinspectie enkele handelszaken. “In een zaak werd een zwartwerker betrapt die bovendien illegaal in ons land bleek te verblijven”, aldus Migom. “In een andere zaak was niemand aanwezig, zelfs geen werknemer of uitbater. De zaak werd door de politie gesloten.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.