©  AP

Zware aardbeving treft Kreta, minstens één dode bij instorting van kerkje

Bij een krachtige aardbeving op het Griekse eiland Kreta is maandag een man om het leven gekomen. De aardbeving maakte ook negen lichtgewonden, zo is vernomen van de civiele bescherming. De aardbeving had volgens het Geodynamische Instituut van Athene een magnitude 5,8 op de schaal van Richter.

Na de eerste schok omstreeks 09.15 uur lokale tijd volgde een kwartier later een naschok van 3,7. De eerste beving had een diepte van 8 tot 9 kilometer. Het epicentrum van de aardbeving lag op 23 kilometer van Heraklion, de hoofdstad van Kreta.

 

 ©  EPA-EFE

Volgens de lokale civiele bescherming is een arbeider in de stad Arkalochori omgekomen toen de koepel van een kerk instortte tijdens renovatiewerkzaamheden. Verder zijn er negen mensen gewond geraakt door vallend puin en zijn enkele oude huizen ingestort. In de hoofdstad Heraklion liepen veel mensen de straat op.

Griekenland wordt doorsneden door belangrijke geologische breuklijnen. In de regio werden de afgelopen maand al verschillende schokken geregistreerd, waarvan de grootste 5.8 op de schaal van Richter was. Meer dan 50 schokken onder 2.0 werden ook geregistreerd, maar zijn zo goed als onvoelbaar.

 

 ©  EPA-EFE

Meer informatie kan u terugvinden op de website van het EMSC of via hun Twitterpagina.

 

 ©  REUTERS

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

OPROEP.

Verblijft u momenteel in Kreta en wil u getuigen over de aardbeving die het eiland getroffen heeft? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier en mogelijk contacteren wij u:

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws