©  EPA-EFE

Nederlandse premier Rutte “mogelijk doelwit aanslag of ontvoering” door Mocro-maffia

De Nederlandse ontslagnemende premier Mark Rutte krijgt zware beveiliging na signalen dat hij mogelijk doelwit is van een aanslag of ontvoering. Hij wordt extra beveiligd door speciaal getrainde politiemensen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. De dreiging komt uit de hoek van de georganiseerde misdaad, zo schrijft De Telegraaf.

Volgens een ingewijde zijn zogenoemde “spotters” in de omgeving van de VVD-leider gesignaleerd. Het zou daarbij gaan om verdachte personen die gelinkt zijn aan de Mocro-maffia.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, formeel verantwoordelijk voor het onderzoek naar de dreiging in de richting van de minister-president, onthoudt zich van commentaar. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil niet ingaan op de verscherpte beveiliging van Rutte. “Over veiligheidssituaties en beveiligingsmaatregelen doen we nimmer uitlatingen”, aldus een woordvoerder van de RVD. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid doet desgevraagd geen mededelingen. 

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws