© BFM

Vrouw (25) komt om leven bij crash tegen kraanwagen

Mol -

Op de Zuiderring in Mol is zaterdagochtend rond 3.30u een ongeval met dodelijke afloop gebeurd, toen een bestelwagen aan hoge snelheid achteraan inreed op een traag rijdende kraan. Voor een 25-jarige vrouw kon geen hulp meer baten.

Hans Otten

Een grote graafkraan op wielen reed zaterdagochtend vroeg aan trage snelheid over de Zuiderring in de richting van Lommel. Het voertuig sleepte achter zich een ruime aanhangwagen met allerlei materialen mee. Voor het voertuig geldt een maximale snelheid van 40 kilometer per uur, terwijl de toegelaten snelheid op de Zuiderring 90 kilometer per uur is. Een bestelwagen die aan die hoge snelheid in dezelfde richting reed, merkte de kraan op de amper verlichte Zuiderring pas op het laatste moment op. De bestuurder probeerde nog zijn stuur naar links om te gooien, maar crashte toch met de passagierskant vol op de aanhangwagen. Er waren geen remsporen op de weg te zien.

De kraanmachinist bleef ongedeerd.

De kraanmachinist bleef ongedeerd. © BFM

Op slag dood

De volledige rechtervoorzijde van de bestelwagen werd verhakkeld. De brandweer moest de vrouwelijke passagier uit het wrak bevrijden, maar voor haar kon geen hulp meer baten. Het slachtoffer was bij de zware botsing op slag dood. Het gaat om de 25-jarige S.S. uit Lommel.

De bestuurder van de bestelwagen kon als bij wonder ongedeerd uit zijn voertuig stappen, maar hij verkeerde wel in shock. Ook de kraanmachinist raakte niet gewond, omdat de aanhangwagen de grootste klap had opgevangen. Hij was zwaar onder de indruk van het gebeuren.

De voertuigen stonden na de dodelijke botsing dwars over de rijbaan. Het ongeval gebeurde in de omgeving van het kruispunt met de Slagmolenstraat. Een ander achteropkomend bestelwagen kon nog wel tijdig een noodstop uitvoeren. De Zuiderring in Mol bleef verscheidene uren afgesloten voor het verkeer.

Voor de vrouwelijke passagier in de bestelwagen kon geen hulp meer baten.

Voor de vrouwelijke passagier in de bestelwagen kon geen hulp meer baten. © BFM

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mol in als startgemeente.

Nu in het nieuws