De cast van  popelt om weer op het podium te staan. 

De cast van popelt om weer op het podium te staan. © Tommy Maes

Bert Leysenkring herneemt ‘Ladies Night’ voor goede doelen

Balen, Mol -

Theatergezelschap Bert Leysenkring uit Balen brengt met vier voorstellingen in zaal ’t Getouw in Mol opnieuw Ladies Night op de planken. De opbrengst gaat naar een aantal goede doelen. “We willen met een feelgoodstuk opnieuw de mensen aan het lachen brengen”, luidt het.

Ladies Night vertelt het verhaal van vijf werkloze arbeiders die een mannelijke stripact in elkaar steken om geld bij elkaar te krijgen. Het oorspronkelijk Nieuw-Zeelandse theaterstuk is een klassieker die nog altijd wereldwijd door diverse theatergezelschappen wordt vertolkt en ook de inspiratie vormde voor de Britse film The Full Monty.

De Bert Leysenkring uit Balen bracht het stuk voor het eerst op de planken in 2013, naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de theatervereniging. “Het stuk was meteen een enorm succes en we hebben het sindsdien bij gelegenheden nog verschillende keren hernomen”, zeggen Raf Jansen, Bart Huygens, Guido Henderickx, Paul Jansen, Frans Van Kerckhoven en Lea Witvrouwen, die de cast uitmaken van het stuk. “We hebben het minstens 35 keer gespeeld en telkens waren de zalen uitverkocht. Dit jaar brengen we het opnieuw op de planken. Intussen zijn we al acht jaar ouder dan tijdens de eerste opvoering, maar het is voor ons nog altijd het plezantste stuk dat we ooit hebben gespeeld.”

Feelgoodstuk

Dit jaar herneemt de Bert Leysenkring het stuk met vier voorstellingen in zaal ’t Getouw in Mol. Voor de theatervereniging is Ladies Night ook de eerste zaalvoorstelling in bijna twee jaar. “We waren nog maar pas aan het repeteren voor een nieuwe voorstelling, toen in maart 2020 de lockdown begon”, zeggen de acteurs. “Sindsdien hebben we niet meer in een theaterzaal opgetreden. Een aantal van ons heeft wel nog gespeeld in openluchtvoorstellingen tijdens de afgelopen zomers, maar we kijken er naar uit om opnieuw voor een volle zaal te spelen. Ladies Night is een onvervalst feelgoodstuk dat het publiek aan het lachen brengt. Het is dus de perfecte voorstelling na bijna twee jaar coronamiserie. Bovendien steunen we er diverse goede doelen mee.”

 is een van de populairste voorstellingen van de Bert Leysenkring.

is een van de populairste voorstellingen van de Bert Leysenkring. © rr

De opbrengst van de vier voorstellingen gaat integraal naar hippisch zorgcentrum Heikenhof in Meerhout, Woonhuis De Hei/vzw Mekanders in Dessel, Kom op Tegen Kanker en zorginstelling De Witte Mol in Mol. “We hebben ondertussen al zo’n 700 tickets verkocht, maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor alle voorstellingen”, vertelt de cast van Ladies Night. “In ieder geval zijn we ervan overtuigd dat die tickets ook verkocht raken. Wegens het coronavirus wachten veel mensen nog af vooraleer ze een kaartje voor een voorstelling kopen. Het wordt zeker de moeite waard. We zijn donderdag gestart met de repetities, maar het stuk zit nog altijd even fris in ons hoofd als acht jaar geleden.”

De Bert Leysenkring speelt ‘Ladies Night’ op vrijdag 1 oktober, zaterdag 2 oktober, zaterdag 13 november en zondag 14 november in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol. Tickets kosten 14 euro en zijn te koop via de website.(mto)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Balen in als startgemeente.

Nu in het nieuws