©  jhs, rr

Temperaturen tot 23 graden: laatste nazomerse weekend op komst? En begint het WK wielrennen droog?

De astronomische herfst is in het land, maar de temperaturen voelen overdag nog steeds zomers aan. Ook dit weekend kunnen we uitkijken naar mooi nazomers weer met temperaturen die zondag zelfs richting 23 graden kunnen pieken. En met wat geluk houden de renners en de wielerfans het bij de start van het WK op de Grote Markt in Antwerpen ook droog, zegt David Dehenauw, hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI. Profiteren is de boodschap, want vanaf volgende week moeten we het zomerweer mogelijk definitief vaarwel zeggen.

Donderdagnamiddag komt er stilaan meer bewolking vanuit het noordwesten, maar het blijft wel overal droog. De maxima kunnen vandaag nog richting 21 graden gaan. Dat meldt het KMI. Vrijdag is het weerbeeld een beetje hetzelfde met iets meer kans op soms wat lichte regen of motregen.

Zaterdag zijn de weergoden ons nog iets beter gezind. De zonnige perioden zullen wat vaker voorkomen en we kunnen ons opwarmen aan temperaturen tot 22 graden. Zondag doen we daar mogelijk zelfs nog een graadje bij, al bestaat er volgens weerman David Dehenauw van het KMI ook iets meer kans op plaatselijke regen of een onweersbui.

Moeten we dan als voorzorg best een paraplu meenemen als we in Antwerpen of elders langs het parcours naar het WK wielrennen willen gaan kijken? “De kans op regen of onweer is iets groter in het oosten of zuidoosten van het land, dus mits wat geluk ontsnappen de renners aan een plensbui”, zegt Dehenauw.

LEES OOK: Het WK wielrennen in onze provincie: waar moet je zijn om Wout en co te bewonderen?

Laatste nazomers weekend?

Of het ook het laatste echte nazomerse weekend wordt kan de weerman niet met zekerheid zeggen. “Maar de vooruitzichten voor de komende weken zouden daar wel op kunnen wijzen. In de loop van volgende week komt de herfst het land binnen met temperaturen rond 15 à 16 graden. Klimatologisch kan het in oktober ook nogal altijd mooi weer worden tot 20 graden, al is dat zeker niet elk jaar het geval en zie ik dat op dit moment ook niet op de weerkaarten en al zeker niet voor het eerste weekend van oktober.”

Ideale omstandigheden dit weekend dus om in de tuin te werken, al is het nog niet noodzakelijk om je planten nu al voor te bereiden op de winter. “Nachtvorst is nog niet voor direct”, aldus Dehenauw.

(joro)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws