Alle jongeren willen bij de broers Van Doren komen. © Filip Spoelders

Olympische hockeykampioenen uitbundig onthaald bij Victory

Edegem -

De Olympische hockeykampioenen Arthur en Loïc Van Doren kregen een oorverdovend onthaal tijdens hun aankomst bij Royal Victory Hockey Club in Edegem. De landing met een helikopter gaf hun ontvangst nog meer rockstergehalte.

Filip Spoelders

Een vierhonderdtal jeugdspelers van Victory stonden te popelen om de broers Van Doren te ontmoeten voor een signeersessie. Het was uitkijken naar hun aankomst en dat deden ze met stijl dankzij een helikopter.

Wuiven wanneer de helikopter aan het landen is. © Filip Spoelders

De gouden medaillewinnaars van Tokio waren onder de indruk. “Het is echt zot hoe we overal worden ontvangen. We zijn altijd vereerd dat zoveel volk voor hockeyspelers komt opdagen. Het is de zesde club die ik bezoek en de toeloop van de jeugd blijft groeien. Dit is uiteraard alleen maar goed voor de toekomst van onze sport”, reageert Loïc tijdens het zetten van de vele handtekeningen.

Een overweldigend ontvangst voor Arthur en Loïc. © Filip Spoelders

Alexander en Lieselore Vinkx lieten trots hun shirts signeren. “Voor hun afreis naar Tokio hebben we beide broers toevallig nog ontmoet in Knokke. Daar hebben we ze veel succes gewenst. Tijdens de Spelen stonden we ’s nachts op om de wedstrijden van de Red Lions te bekijken. Nu is het extra leuk dat we ze hier in onze club opnieuw ontmoeten”, vertellen broer en zus die eveneens van een carrière bij de Red Lions en de Red Panthers dromen.

Lieselore en Alexander herinneren Arthur aan hun ontmoeting in Knokke. © Filip Spoelders

Voor Victory is de komst van de Olympische kampioenen een tweede hoogtepunt deze week nadat de club zondag zijn nieuw clubhuis mocht inhuldigen. “We zijn de grootste hockeyclub van Vlaanderen met heel veel jeugd. Het is logisch dat het bezoek van Arthur en Loïc veel teweeg brengt. Onze oudere jeugdspelers kennen hen trouwens. Wanneer de Red Lions een interland spelen op de Wilrijkse Pleinen worden zij dikwijls als ballenjongens gevraagd”, geeft Stijn De Preter van Victory mee.

Ongeduldig wachten op de Olympische kampioenen. © Filip Spoelders

Een aankomst in stijl bij Victory. © Filip Spoelders

Arthur en Loïc zetten voet op Edegemse bodem. © Filip Spoelders

Ook hockeysticks werden gesigneerd. © Filip Spoelders

Kinderen van alle leeftijden zijn fan van de Red Lions. © Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Edegem in als startgemeente.

Nu in het nieuws