IN BEELD. Loods in Antwerpse haven deels ingestort: enorme schade, als bij wonder geen gewonden

Antwerpen -

Bij een ongeval aan de Rostockweg in de Antwerpse haven is dinsdagmorgen een loods deels ingestort. Een heftruck reed tegen een steunpilaar waarna het dak het begaf. De schade aan het magazijn is enorm, maar als bij wonder bleef iedereen ongedeerd.

Het incident gebeurde rond 7 uur in het magazijn van een logistiek bedrijf waar onder meer staalrollen lagen opgeslagen. Verschillende werknemers waren druk in de weer met heftrucks toen een van hen om een nog onduidelijke reden tegen een steunpilaar botste. Daarop begaf een deel van het dak en de gevel het. De schade in het magazijn is enorm.

“Een oppervlakte van meer dan 1000 m² stortte in”, vertelt woordvoerder Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen. De brandweer kwam snel ter plaatse om eventuele slachtoffers van onder het puin te bevrijden, maar als bij wonder raakte niemand gewond. Ook de bestuurder van de bewuste heftruck bleef, dankzij de kooi van zijn heftruck, ongedeerd. Hij verkeerde wel in shock en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De stadsingenieur kwam samen met een verantwoordelijke van het bedrijf ter plaatse om de stabiliteit van de rest van het gebouw te controleren en om te bekijken wat er met het ingestorte deel moet gebeuren. Verschillende voertuigen van andere bedrijven, die buiten de loods geparkeerd stonden, liepen ook materiële schade op.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

jtp

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws