©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Beerschot komt horrorstart aan de kust niet meer te boven en pakt 1 op 24

Het wordt 1 op 24. Bij Beerschot was geen spoor van een schokeffect na het ontslag van Peter Maes deze week, maar hoe kan het ook anders als de match al gedaan is nog voor ze goed en wel begonnen is? KV Oostende won uiteindelijk simpel en verdiend met 3-1.

Yannick Lambrecht

LEES OOK: Beerschot-fans gooien met bekers na horrorstart, stadionspeaker moet bedaren

De ogen stonden aanvankelijk gericht op interim-trainer Marc Noé, maar wij moesten vooral snel aan Bob Peeters denken. Want als je na zeven minuten al moet aankijken tegen een 2-0-achterstand, dan weet je dat het moeilijk wordt… Het was zelfs al prijs na welgeteld 67 seconden. Frans haakte Bätzner in de zestien, na een terechte ingreep van de VAR mocht Gueye vanop de stip aanleggen. Vanhamel hield diezelfde Gueye even later nog van zijn tweede, maar Capon stond klaar om de rebound binnen te leggen.

Drama op én naast het veld

Het uitvak met misnoegde Beerschotfans ging uit z’n dak, zowel verbaal als fysiek. “Gelieve niet met projectielen naar het veld te gooien of de wedstrijd wordt gestaakt. Het kan enkel jullie eigen ploeg schaden”, sprak de stadionomroeper. Of wanneer later een bal in hun vak belandde, weigerden ze die af te geven. Ook naast het veld maakten de bezoekers duidelijk geen goeie indruk.

Beerschot kon niet anders dan hard in de tegenaanval gaan, maar voorin was het allemaal veel te flauw. De eerste poging tussen de palen kwam er pas na een dik halfuur via Coulibaly, een eitje voor doelman Hubert. KVO kwam op geen enkel moment écht in de problemen en ging op het gemakje op zoek naar doelpunt nummer drie. Capon en Ambrose waren er dichtbij, maar vonden Vanhamel op hun weg.

Pas ná de rust leken de spelers van Beerschot te beseffen dat ze nog een dubbele achterstand op te halen hadden. In een 4-3-3, met Vaca in plaats van Frans, lukte het dan ook een pak beter. De invaller zette Soumaré zelfs meteen alleen voor doel maar die kon niet afwerken, ook Coulibaly en Suzuki zetten Hubert snel aan het werk. Amper vijf minuten na de rust was er al meer paars gevaar dan in de hele helft daarvoor.

1 op 24

Een aansluitingstreffer hing in de lucht, maar – zo gaat dat dan in voetbal – de goal viel uiteindelijk aan de overkant. Na twee puike reddingen van Vanhamel was de derde er te veel aan: Amade plaatste het derde Oostendse doelpunt binnen en de match was definitief gespeeld. Dat Soumaré in de slotfase – na een VAR-ingreep – alsnog de 3-1 kon scoren, was toen nog slechts een voetnoot. En om het helemaal af te maken: diezelfde VAR pakte Beerschot diep in blessuretijd – terecht – nog een penalty af en assistent Frank Dauwen kreeg nog een rode kaart onder de neus geduwd.

Samengevat: 1 op 24. Beerschot blijft vanzelfsprekend op de laatste plaats geposteerd en is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Volgend weekend dan maar – al dan niet met opnieuw een nieuwe trainer in de dug-out – in eigen huis tegen revelatie Eupen?

LEES OOK: ONS OORDEEL. Zes buizen bij dramatisch Beerschot

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws