Na twee weken dook de winnaar van de 21 miljoen euro op 

Na twee weken dook de winnaar van de 21 miljoen euro op ©  AP

Vlaams koppel ontdekt na vakantie dat ze EuroMillions hebben gewonnen

De Belg die op 31 augustus ruim 21 miljoen euro won met EuroMillions, is opgedoken. Twee weken lang liet die niets van zich horen, maar volgens de Loterij meldde het Vlaamse koppel zich nu nadat ze een oproep hadden gelezen in de krant. “Het gaat over een sympathiek koppel dat in alle discretie wil genieten van de mooie winst”, aldus Jeremie Demeyer, woordvoerder van de Nationale Loterij.

csn

“Het duurde even voor ze merkten dat zij de winnaar waren omdat ze nog met vakantie waren.” Of hoe hun vakantie – in tegenstelling tot die van de doorsnee Belg – met veel meer geld eindigde dan toen ze vertrokken.

Bekomen van shock

Drie Europeanen kruisten op 31 augustus de juiste combinatie aan op hun biljet (nummers 5 - 13 - 17 - 32 - 43 en sterren 2 en 10). Onder hen ook één Belg, die in één klap ruim 21 miljoen euro rijker was. Tot deze week had die winnaar zich nog niet gemeld, maar dat veranderde na een oproep van de Nationale Loterij. “Omdat we nog enkele dagen genoten van wat vakantie, hadden we de uitslag niet meteen gecontroleerd”, wordt de winnaar geciteerd. “Concrete plannen met de winst hebben ze nog niet. Ze willen eerst nog bekomen van de shock en nemen de tijd om alles te laten bezinken.”

Het Vlaamse koppel is de eerste Belgische EuroMillions-winnaar in rang 1 dit jaar. In totaal gaat het om de 35ste grote EuroMillions winnaar in België wordt sinds 2004. Het koppel kocht het formulier in de winkel waar ze wekelijks “voor een klein bedrag deelnemen aan EuroMillions”. Diezelfde dag wonnen ook nog twee andere Europeanen. De totale pot bedroeg 63,64 miljoen euro. Die moesten ze dus met drie delen. Sinds de start in 2004 wonnen al 35 Belgen de jackpot met EuroMillions.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws