© ATV

Vandalen vernielen dertigtal graven op Berendrechts kerkhof, van daders nog geen spoor

Berendrecht -

Op het kerkhof van Berendrecht aan de Schouwvegersstraat hebben vandalen lelijk huisgehouden. De Antwerpse politie stelde een pv voor vandalisme op een dertigtal graven. In het dorp reageren ze erg geschrokken. “In het rustige Berendrecht verwacht je zoiets niet”, zegt pastoraal werkster Riet Van Camp.

In het anders zo rustige polderdorp is dinsdag beroering ontstaan. De Antwerpse politie werd erbij gehaald omdat er vernielingen waren aan heel wat graven op het kerkhof. Antwerps politiewoordvoerder Willem Migom: “Onze mensen stelden een pv op omdat buurtbewoners vernielingen aangetroffen aan in totaal een dertigtal graven. Nu bekijken we welke andere onderzoeksdaden moeten gebeuren.”

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) was nog niet officieel op de hoogte gebracht dat de politie een pv had opgesteld. “Mensen uit de buurt hebben al wel contact met ons opgenomen, omdat ze het verdacht vonden dat er jongeren lange tijd bleven hangen op en in de buurt van de begraafplaats. Tot nu toe was er echter geen sprake van vandalisme. Uiteraard gaan we dit grondig opvolgen”, zegt hij.

Op het kerkhof is een dertigtal graven beschadigd. 

Op het kerkhof is een dertigtal graven beschadigd. © evdw

Pastoraal werkster Riet Van Camp schrok toen ze het nieuws over het kerkhof vernam. “Dit is heel ernstig. Vernielingen op een kerkhof komen altijd emotioneel hard aan. Zeker in het anders zo rustige Berendrecht verwacht je zoiets niet meteen.”

Geen eigen politiekantoor

Een buur die dikwijls op het kerkhof komt, was verbaasd over de aanwezigheid van de politie. “Ik dacht dat het te maken had met de oude kerkhoven, maar niet dus. Er hangen hier de jongste tijd inderdaad jongeren rond. Op het kerkhof kunnen bij regenweer schuilen onder een afdak, maar ik heb niet gezien dat ze baldadigheden uitvoerden. Langs de andere kant schrik ik er ook niet van. Ons district heeft geen eigen politiekantoor meer waar je terecht kan.”

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de vernielingen werden aangebracht. Het valt wel op dat de meeste vernielingen gebeurden aan de heel oude graven. Leo Bril, voorzitter van de kerkfabriek, meent dat de vernielingen al een tijd geleden zijn gebeurd. (evdw)

 
 
 

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Berendrecht-Zandvliet-Lillo in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws