©  AFP

Vluchten met Afghaanse vluchtelingen naar VS opgeschort na enkele gevallen van mazelen

De vluchten met Afghaanse vluchtelingen naar de Verenigde Staten zijn uit voorzorg opgeschort na vier gevallen van de mazelen bij personen die recent aangekomen waren op Amerikaanse bodem. Dat meldt de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, vrijdag.

Bron: Belga

De beslissing werd uit voorzorg genomen door de Amerikaanse gezondheidsdiensten, zei Paski op een persconferentie. De betrokken personen zijn in quarantaine geplaatst en de contactopvolging is opgestart om na te gaan met ze in contact gekomen zijn. “We vragen alle Afghanen die nu arriveren om gevaccineerd te zijn tegen de mazelen.”

LEES OOK: NAVO-vliegtuig vliegt 9 kilometer te laag boven Oostenrijk: “Alsof iemand op verkeerde helft van snelweg rijdt”

In de legerbasissen in de VS waar Afghaanse vluchtelingen passeren, worden nu verschillende vaccins toegediend. Het gaat ook om het gecombineerd vaccin tegen de mazelen, bof en rodehond. De autoriteiten onderzoeken ook de piste om vluchtelingen te vaccineren die zich nog op een Amerikaanse legerbasis in het buitenland bevinden.

Nadat de taliban Afghanistan grotendeels veroverd hadden, evacueerden de VS in de dagen voor de finale terugtrekking meer dan 120.000 mensen met het vliegtuig. De VS vlogen de Afghaanse vluchtelingen vanuit Duitsland en Qatar naar Amerika.

Sinds 17 augustus zijn al zowat 60.000 mensen aangekomen in de VS in het kader van de operatie ‘Operation Allies ’, meldde het ministerie van Binnenlandse Veiligheid volgens de zender CNN woensdag. Het gaat om 11 procent Amerikaanse burgers, 6 procent met een geldige verblijfsvergunning voor de VS en 83 procent Afghanen die in gevaar waren.

LEES OOK: Het bijzondere verhaal van de laatste jood in Afghanistan, die de enige andere jood het leven zuur maakte en nu gevlucht is voor IS

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws