Het uitgebrande wrak van de jetski werd met een kraan uit het Kauwendaalbos getrokken en op straat verder geblust door de brandweer 

Het uitgebrande wrak van de jetski werd met een kraan uit het Kauwendaalbos getrokken en op straat verder geblust door de brandweer ©  rr

Politie klist duo dat jetski stal en in brand stak in Kauwendaalbos

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

De Mechelse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden die half augustus een jetski hadden gestolen in Mechelen en het vaartuig korte tijd later in brand hadden gestoken in Sint-Katelijne-Waver. Bij huiszoekingen trof de politie ook nog verschillende gestolen spullen aan.

Op 14 augustus alarmeerden voorbijgangers de brandweer omdat er een gitzwarte rookpluim opsteeg vanuit het Kauwendaalbos in Sint-Katelijne-Waver. Een achtergelaten jetski was er in het midden van het bos in brand gestoken. Omdat de plaats moeilijk bereikbaar was voor de brandweerwagens, werd er eerst met poederblussers, zand en een emmerpompje geblust. Nadien werd het uitgebrande wrak met een opgevorderde kraan naar de straatkant getakeld en daar kon de brandweer nog wat nablussen. Het vaartuig brandde wel volledig uit.

Heel snel werd duidelijk dat de jetski en bijhorende aanhangwagen kort voor de brand ontvreemd waren vanop een oprit in de Kouterdreef in Mechelen. Omdat het heel snel duidelijk was dat het vuur was aangestoken, startte de politie een grondig onderzoek op. “Zo kreeg de recherche een verdacht voertuig in beeld en kwam het onderzoek in een stroomversnelling terecht”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen. “Begin deze week gaf de onderzoeksrechter de opdracht om huiszoekingen uit te voeren in Sint-Katelijne-Waver. Die werden uitgevoerd door onze politiezone en politiezone Bodukap.”

Gestolen gereedschap

Bij één van de huiszoekingen trof de politie onder meer de gestolen aanhangwagen aan waarop de jetski had gestaan. “Maar er werd ook een andere gestolen aanhangwagen teruggevonden. Een aanhangwagen die eerder in Sint-Katelijne-Waver bleek ontvreemd te zijn. Daarnaast werden nog tal van andere gestolen zaken aangetroffen. Het ging onder meer om bouwmateriaal en gereedschap zoals kettingzagen en een slijpschijf. Ook werd er een hoeveel drugs in beslag genomen. Het ging om speed.”

Twee verdachten werden door de politie opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De twee, 43 en 46 jaar oud, stonden al gekend voor een resem eerder gepleegde feiten en waren dus niet aan hun proefstuk toe. Ze werden aangehouden en in de gevangenis opgesloten.

De speurders zoeken nu onder meer uit waarom ze de gestolen jetski in brand hebben gestoken en of het duo voor nog andere feiten in aanmerking komt.  tdk

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws