het bekende K3-jurkje trekt Guus niet aan op televisie. “Maar mocht het men mij gevraagd hebben, zou ik het zeker gedaan hebben.”  

het bekende K3-jurkje trekt Guus niet aan op televisie. “Maar mocht het men mij gevraagd hebben, zou ik het zeker gedaan hebben.”  © vtm

Krijgt Herentalse leerkracht een plekje naast Hanne en Marthe in K3?

Herentals -

Een man als nieuw lid van K3, waarom niet? Guus Huygen uit Morkhoven (Herentals) waagt zaterdag zijn kans op VTM. “Dit is begonnen als een grap, maar ondertussen ben ik er serieus mee bezig.”

Tom Vets

Het programma K2 zoekt K3 moet weldra duidelijk maken wie de opvolger is van Klaasje. “Dit avontuur begon tijdens het voorbije carnaval”, zegt Guus Huygen (24). “Voor het carnavalsfeest op school trok ik een jurk van K3 aan. In die periode liep ook de oproep van VTM om mee te doen aan de K2 zoekt K3-wedstrijd. Mijn collega‘s dachten dat ik mij nooit durfde inschrijven. Wel dus. (lacht) Aan de auditie-aflevering gingen al ronden buiten beeld vooraf.”

Aangezien Guus tot in de auditieaflevering is geraakt, moet hij zeker over zangtalent beschikken. “Goh, ik zou niet van mezelf zeggen dat ik de beste zanger ben. Mijn zangcapaciteiten zijn niet groot. Maar ik ben wel een geboren entertainer, een durver die alles uit de kast haalt.”

Toen K3 de eerste hits scoorde was Guus nog jong. “Ik was een jaar of 3. De kleine Guus was niet bepaald een fan van de groep, maar we hadden thuis wel cd’s. Ik herinner me ook dat we naar de musicals zoals De 3 Biggetjes gingen. Het oeuvre van de groep was me dus niet onbekend. Zeker de oudere hits. Maar het is niet zo dat al die liedjesteksten bij mij zijn blijven hangen.”

Eigen loge

Guus geeft les in het derde leerjaar in de school (W)onderwijs in Herentals. “Mijn leerlingen vonden het aanvankelijk grappig. Maar nu steunen ze me ontzettend. Ze zijn ook benieuwd hoe ver ik het schop in de wedstrijd. Ik weet dat ze zaterdag allemaal kijken. Ook de directie en collega’s vinden het uitermate geestig.”

De aflevering met de auditie van Guus is al een tijd geleden ingeblikt. “Een hele ervaring op zich waarvan ik blij ben dat ik ze meemaakte. Ik werd er als kandidaat in de watten gelegd en we kregen allemaal een eigen loge. Ik kon verbroederen met andere kandidaten en zien hoe ze zo’n tv-programma maken. Het decor was imponerend.”

We wijzen Guus erop dat als we nuchter de wedstrijd bekijken de kans klein is dat hij wint. “Ik besef dat ook, maar zeg nooit nooit. Ik ben blij dat ik heb doorgezet, want na de pre-audities vond ik het redelijk absurd dat ik nog altijd in de wedstrijd zat. Er moet een reden zijn dat ik ben doorgelaten naar de tv-shows. Wellicht beschik ik over bepaalde capaciteiten die wel in het plaatje passen. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me echt ga smijten in deze wedstrijd.”

Danspasjes

Mocht het over enkele maanden toch zover komen dat Guus de wedstrijd wint, overweegt hij een carrièreswitch. “Omdat ik aanvoel dat een dergelijke rol mij best goed afgaat. Voor mij had dat optreden op de auditie nog langer mogen duren. Ik ben van nature iemand die weinig stress heeft en dat was nu niet anders. Ik vreesde nochtans dat de adrenaline zou stijgen op het moment dat ze de microfoon in mijn handen stopten. Het tegendeel bleek waar. Om de auditie af te maken waag ik me ook aan enkele danspasjes. Ik ben niet de beste danser, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en gedaan waar ik mij goed bij voelde. Ik denk dat het wel grappig gaat overkomen.”

Guus is benieuwd naar de beelden. “Ik geneer me er niet voor. Ik heb zelfs met een aantal vrienden in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg, red.) afgesproken om op groot scherm te kijken.”

Eén ding kunnen we al verklappen: het bekende K3-jurkje trekt Guus niet aan op televisie. “Het was niet de bedoeling om de boel belachelijk te maken. Maar mocht het men mij gevraagd hebben, zou ik het zeker gedaan hebben.”

K2 zoekt K3, VTM, Za, 20.25u

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Herentals in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws