Marleen Hellemans zal aan het hoofd staan van het derde grootste korps van de provincie. 

Marleen Hellemans zal aan het hoofd staan van het derde grootste korps van de provincie. © rr

Marleen Hellemans (52) keert terug naar de Kempen als korpschef van Politie Regio Turnhout

Turnhout -

Ex-korpschef van Politie Regio Turnhout Roger Leys wordt binnenkort opgevolgd door Marleen Hellemans. Zij is voorlopig nog korpschef in de Limburgse politiezone Kempenland, maar is een oude bekende in Turnhout. In het verleden werkte de Herenthoutse zowel voor zone Neteland als Turnhout. “Het leven loopt soms anders dan je denkt.”

Britt Peeters

Aan het hoofd van Politie Regio Turnhout, het derde grootste korps van de provincie dat uit 290 manschappen bestaat, staat binnenkort een gloednieuwe korpschef. Marleen Hellemans (52) komt na vijf jaar als korpschef bij de Limburgse zone Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) ‘terug’ naar Politie Regio Turnhout.

“Na mij universitaire studies ben ik begonnen als basiskadet in Herentals, nadien werd ik officier in de huidige zone Neteland. In 2009 stapte ik over naar de federale politie, om in 2014 aan de slag te gaan als hoofdcommissaris bij Politie Regio Turnhout. Dat heb ik twee jaar gedaan, om dan korpschef te worden in Kempenland. Ik heb nooit gedacht dat ik terug zou gaan werken in Antwerpse Kempen, zeker niet als korpschef. Maar zo zie je maar: het leven loopt soms anders dan je denkt”, vertelt Hellemans, die zelf in Herenthout woont.

Opportuniteit

In Limburg worden de politiezones Kempenland, Hano, Beringen/Ham/Tessenderlo en Lommel gefuseerd, en was de kans klein dat Marleen Hellemans er korpschef kon blijven. Haar nieuwe korps zal drie keer zo groot zijn als dat waar ze de voorbije vijf jaar de leiding over had.

“Over de opportuniteit die zich voordeed in Turnhout heb ik dus niet getwijfeld. Ik kijk er heel erg naar uit om te mogen starten”, zegt ze. Wanneer dat exact is, is nog niet duidelijk. Het Koninklijk Besluit moet nog in het staatsblad verschijnen, en dan kan Hellemans de eed afleggen. Dat zou in september nog moeten gebeuren.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Turnhout in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws