Philippe Casaert van kledingzaak Cassari  in zijn nieuwe winkel voor maatwerk. 

Philippe Casaert van kledingzaak Cassari in zijn nieuwe winkel voor maatwerk. ©  Dirk Vertommen

Cassari opent nieuwe winkel voor kleding op maat: “Wij maken zelfs jeans en polo’s”

Mechelen -

Cassari, een bekende kledingzaak voor herenmode in het centrum van Mechelen, breidt uit. Vlak naast het bestaande pand heeft Philippe Casaert (52) een tweede winkel geopend, speciaal voor maatwerk: Atelier Munro. “Voor elk budget en voor alle leeftijden. Of je nu zestien bent, of honderd”, zegt hij.

Sven Van Haezendonck

Cassari is al 34 jaar een gevestigde waarde in de Dijlestad. Vader Carl Casaert begon de zaak in 1987 in de Geitestraat. In 2005 opende de familie een grotere winkel in de Graaf van Egmontstraat, de toegangspoort naar de Bruul. “Een tiental jaar geleden heb ik ze overgenomen”, zegt Philippe Casaert. Doorheen de jaren heeft hij zich meer en meer ook toegelegd op maatwerk. Dat is in de streek rond Mechelen vandaag amper nog te vinden.

“75% van ons cliënteel koopt hier een kostuum voor een huwelijk. 2019 was door ons maatwerk een absoluut topjaar, ons beste jaar ooit zelfs. Toen kwam corona”, vertelt Philippe. Maar ondernemers zijn durvers. In het fameuze coronajaar 2020 heeft de Mechelse handelaar de eerste stap gezet voor zijn nieuw project. “Ik zat er al vijf of zes jaar mee in mijn hoofd om nog meer maatwerk aan te bieden.”

Gezellige inrichting

Om dat plan waar te maken, kocht Philippe Casaert vorig jaar het pand naast zijn bestaande winkel. “De oppervlakte van het pand leende zich perfect om er een gezellige cosy winkel in te richten voor maatwerk”, zegt Philippe. Daarvoor ging hij in zee met de mannen van Tailormate. “Voor heel de verbouwing heb ik overigens samengewerkt met Mechelse ondernemers. Ik vind dat belangrijk. Voor mijn nieuwe website en sociale media kan ik rekenen op Kantoor Kolos.”

Een gezellige inrichting moet ervoor zorgen dat klanten zich op hun gemak voelen bij het uitkiezen van maatwerk. 

Een gezellige inrichting moet ervoor zorgen dat klanten zich op hun gemak voelen bij het uitkiezen van maatwerk. ©  Dirk Vertommen

Terwijl Cassari zich in de eerste winkel voortaan iets meer op de sportieve stijl richt, ligt in de nieuwe de focus volledig op maatwerk. Je kunt hier elk kledingstuk op maat laten maken. “Wij maken zelfs jeans, sportieve vestjes, hemden, polo’s en schoenen op maat. Klanten kunnen zelf de kleuren en het model kiezen. Door heel het online gebeuren is goede service nóg belangrijker geworden”, legt de zaakvoerder uit.

Daarvoor werkt de Mechelaar samen met Atelier Munro, een Nederlands maatwerkbedrijf. “Na Antwerpen, Kortrijk en Oostende is onze winkel de vierde in het land. Atelier Munro is zelf ook fabrikant en werkt met luxueuze Italiaanse stoffen zoals Zegna en Loro Piana”, vertelt Philippe.

Op afspraak

Voor hem was het snel een uitgemaakte zaak dat hij zijn tweede winkel in de Mechelse binnenstad zou openen. “Ik had hier al een winkel, de klanten kennen mij en ik ben hier graag. Zo eenvoudig is het”, zegt Philippe.

Klanten voor maatwerk kunnen best een afspraak maken. Dat kan van maandag tot en met zaterdag. “Al vind ik het wel leuk dat mensen vooraf eens komen kijken, want ik wil graag een toegankelijk concept. Zo werk ik ook veel voor studenten die naar een galabal moeten.”

Cassari in de Graaf van Egmontstraat 21 is van dinsdag tot en met zaterdag open, telkens van 11 tot 18u. Maandag kan je er enkel terecht op afspraak.

Voor de inrichting werkte Casaert samen met Tailormate. 

Voor de inrichting werkte Casaert samen met Tailormate. ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws