Sigrid Kaag, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, is woensdag nog in de Golfstaat 

Sigrid Kaag, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, is woensdag nog in de Golfstaat ©  AFP

Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken sprak in Qatar met taliban

Bron: BELGA

Een delegatie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in de Qatarese hoofdstad Doha overleg gehad met de taliban, de nieuwe machthebbers in Afghanistan. Dat meldt de Afghaanse nieuwszender Tolo op Twitter. De radicaalislamitische organisatie beschikt over een vertegenwoordiging in Qatar.

De Nederlandse delegatie sprak in Qatar met Sher Mohammad Abbas Stanekzai, het plaatsvervangend hoofd van het politieke bureau van de taliban, meldt Tolo. Er werd gesproken over de huidige situatie in Afghanistan, de reismogelijkheden voor Afghanen en buitenlanders en het functioneren van de luchthaven van Kaboel.

LEES OOK: Taliban houden militair defilé met veroverde Amerikaanse voertuigen

Een woordvoerster van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft geen commentaar.

Sigrid Kaag, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, is woensdag in elk geval op bezoek in de Golfstaat. Maar het is niet duidelijk of ze ook aanwezig was bij het overleg.

Kaag gaf eerder op de dag in Doha al een persconferentie, waarin ze bekendmaakte dat de Nederlandse ambassade in Kaboel tijdelijk naar Qatar verhuist.

LEES OOK:De soldaten zijn weg, hun gerief niet: Amerikaans leger laat voor miljarden aan legermateriaal achter in Afghanistan

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws