©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Strijdlustig Beerschot bijt in het zand tegen Club Brugge in potige wedstrijd

Na een knotsgekke wedstrijd tegen Club Brugge blijft Beerschot ook na zes speeldagen de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Het Kielse verhaal in het Jan Breydelstadion was er eentje van tegenslagen en reanimaties. Zo had Ricca altijd rood moeten krijgen, maar hielden Dom en Van den Bergh de paars-witte hoop levendig. Tegenslag of niet, de harde realiteit staat wel op papier: een nieuwe nederlaag (3-2) en 1 op 15 in het klassement.

Kersten Steurbaut

ONS OORDEEL. Ondanks verlies goede punten bij Beerschot, met één uitzondering

Een jaar geleden pakte Beerschot op het veld van Club Brugge nog uit met een stevige stunt. Holzhauser schonk de Mannekes na een sterke wedstrijd de overwinning en een gedeelde leidersplaats. Zo’n droomscenario zat er zondagavond niet in. Beerschot zit immers in de hoek waar de klappen vallen, een riedeltje dat in het Jan Breydelstadion meerdere keren de kop opstak.

Zo was er al het dramatische begin. Beerschot zakte als rode lantaarn naar West-Vlaanderen af en kreeg na amper vier minuten al een nieuwe opdoffer te verwerken. Op een hoekschop van Vormer liet Frans zich al te makkelijk aftroeven door Balanta. De Colombiaan is maar liefst 12 centimeter kleiner, maar won het luchtduel en knikte de openingstreffer mooi in de verste hoek. De eerste bal tussen de palen en meteen bingo. Balen voor Beerschot.

Na de demonstratie van Club Brugge in de tweede helft tegen Zulte Waregem loerde een afstraffing om de hoek, maar de thuisploeg koos voor steriele controle en liet zelf het paars-witte waakvlammetje branden. Beerschot kwam zonder gevaarlijk te zijn mondjesmaat terug in de wedstrijd, een rode kaart voor Ricca had de Kielse vlam verder kunnen doen aanwakkeren. De Uruguayaan hakte met zijn studs stevig in op de kuit van Soumaré, maar kwam weg met een gele waarschuwing. Onbegrijpelijk. De Senegalees van Beerschot schreeuwde het uit van de pijn, de VAR kwam niet tussen.

BEKIJK: Ontsnappen Ricca en Club Brugge hier aan rood tegen Beerschot?

Het had een kantelmoment in de wedstrijd kunnen zijn, maar Beerschot keek al snel tegen een nieuwe tegenslag aan. Al moesten de troepen van Peter Maes deze keer wel in eigen boezem kijken. Met één simpele pass speelden Lang en De Ketelaere de bezoekende defensie op een hoopje. CDK omspeelde Vanhamel en duwde beheerst zijn derde van het seizoen tegen de touwen.

Wereldgoal Dom, rood voor Frans

Boeken dicht? Een wereldgoal van Dom leek Beerschot te reanimeren. Met een snelheid van 125 kilometer per uur knalde de blonde verdediger, door de blessure van Sanusi vandaag een rijtje hoger uitgespeeld, het leer vanop ruim 25 meter in de kruising. Een overbodige uitsluiting voor Frans drukte de Kielse hoop al snel terug de kop in. Na balverlies ging de verdediger aan het truitje van Vanaken hangen, een tweede gele kaart was het logische gevolg. Al stond ze natuurlijk wel in schril contrast met de milde straf voor Ricca.

De volgende uppercut voor Beerschot volgde al snel na de pauze. Blauw-zwart schoot stevig uit de startblokken, Vormer schoot binnen de vijf minuten twee keer naast. Bij de derde Brugse poging was het wel raak. De debuterende Persyn knalde na een hoekschop de afvallende bal hoog in doel.

Over and out? Toch niet helemaal. Verwacht van Beerschot altijd het onverwachte, liet onze huisanalist Mo Messoudi de voorbije weken al een aantal keren optekenen. Club Brugge haalde de voet van het gaspedaal en ook N’Soki liep tegen een tweede gele kaart aan. Tien tegen tien, dus. Holzhauser en Van den Bergh zorgden voor een nieuwe Antwerpse levenslijn. Met een subtiel tikje verlengde Jeanke een vrije trap van de Oostenrijker voorbij Mignolet in doel: 3-2. Wat een knotsgekke wedstrijd!

Geen nieuwe stunt

Maes gooide met Shankland, Sanyang en Suzuki nog wat extra aanvallers tussen de lijnen, maar de onverwachte comeback kwam er niet meer. Geen nieuwe stunt, dus. Maar vooral geen extra punten op het paars-witte rapport. Na zes speeldagen neemt Beerschot de rode lantaarn terug mee naar het Olympisch Stadion. En toch, ondanks de 3-2 en de 1 op 15 moet het nog niet wanhopen. Het wedstrijdverhaal had er zondag ook helemaal anders kunnen uitzien. Maar daarvoor moet Beerschot uit die hoek van de klappen weten te ontsnappen.

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws