©  AFP

Paus Franciscus aanvaardt ontslag van Braziliaanse bisschop na seksuele video

Bron: BELGA

Minder dan een week na het uitlekken van een seksuele video heeft de bisschop van São José do Rio Preto, in de Braziliaanse staat São Paulo, zijn ontslag ingediend. Paus Franciscus heeft het ontslag van bisschop Tomé Ferreira da Silva aanvaard. Dat heeft het Vaticaan woensdag aangekondigd.

Bisschop Ferreira da Silva zou te zien zijn in een seksuele video, die vorige week op sociale media verscheen: hij zou zichzelf bevredigd hebben tijdens een videogesprek. Volgens de Braziliaanse krant Diario da Região bevestigde de bisschop dat hij te zien was op de beelden.

Al in 2018 had de Braziliaanse televisiezender TV Globo gemeld dat het Vaticaan een onderzoek instelde naar de bisschop wegens vermoedelijke nalatigheid bij gevallen van seksueel misbruik door priesters van zijn bisdom. Hij zou zelf ook suggestieve chatberichten hebben uitgewisseld met een jongeman. Na het uitlekken ven de video diende Tomé Ferreira da Silva zijn ontslag in, wat paus Franciscus aanvaardde.

Paus Franciscus heeft de aartsbisschop van Ribeira Preto, Moacir Silva, op interimbasis als zijn opvolger benoemd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners