In het vaccinatiedorp op Spoor Oost vond in juni een kleine Tomorrowland plaats. Toen werden ook jongeren opgeroepen om zich te laten vaccineren.  

In het vaccinatiedorp op Spoor Oost vond in juni een kleine Tomorrowland plaats. Toen werden ook jongeren opgeroepen om zich te laten vaccineren.  © BELGA

Speciale vaccinatiedagen voor Antwerpse festivalgangers

Antwerpen -

De stad Antwerpen doet een extra inspanning om te zorgen dat jongeren gevaccineerd naar de festivals Fire Is Gold en Ampère Open Air kunnen in het weekend van 4 en 5 september. Wie dus nog geen vaccin kreeg, kan op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus het vaccin Johnson & Johnsen laten zetten, dit in een bijpassende sfeer.

Sacha Van Wiele

De twee last minute tijdsloten zijn een samenwerking van de stad Antwerpen en de festivalorganisatoren.

Els van Doesburg.

Els van Doesburg. © Walter Saenen

“We merkten dat veel Antwerpse jongeren begin september nog niet in orde gaan zijn met hun vaccinatie en dito Corona Safe Ticket op hun smartphone”, zegt Els van Doesburg (N-VA), schepen van Gezondheidszorg. “Nochtans is dat niet alleen cruciaal voor de veiligheid, het is tevens een noodzakelijke voorwaarde om binnen te mogen op het festivalterrein. We willen deze jongeren nu helpen door hen een uniek en specifiek voorbehouden tijdslot aan te bieden voor een eenmalige J&J-vaccinatie voor 18+. Overal in Europa zien we dat grote steden extra creatief moeten zijn om jongeren te bereiken. Ik ben er trots op dat Antwerpen qua vaccinatiegraad in de absolute top zit van al die steden.”

Groen licht

Met J&J is maar één prik nodig. Wie zich op vrijdag 20 augustus laat vaccineren, heeft vijftien dagen later groen licht op zijn CovidSafeBE-app en kan dan zonder problemen genieten van het Fire is Gold-festival.

“Dat groen licht is essentieel, want op ons festival moeten geen maskers worden gedragen en is afstand houden niet nodig”, zegt Wim Van der Borght, medeorganisator van Fire is Gold. “We zijn blij dat de stad ons hier in steunt. Op deze manier krijgen alle Antwerpse jongeren de ultieme kans op een mooie afsluiter van de zomer.”

Joachim Marynen van Ampère Open Air verwacht ook dat met dit initiatief de laatste twijfelaars over de streep worden getrokken.

Wie dus zonder zorgen naar deze festivals wil, kan een tijdslot reserveren op Qvax.be. Tijdens de vijftien minuten verplichte wachttijd na het spuitje kunnen jongeren worden geholpen met het installeren van federale CovidSafeBE-app.

De stad Antwerpen organiseerde eind juni ook al een speciale vaccinatieronde voor jongeren. Toen schreven vierduizend jongeren zich in. Zij werden getrakteerd op een Tomorrowland-beleving met dj’s en dansers.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws