De herinrichting van De Lindekens is bijna klaar. 

De herinrichting van De Lindekens is bijna klaar. © Marc Peeters

De Lindekens gaat een weekend volledig dicht

Grobbendonk -

Het kruispunt van de Lindekens in Grobbendonk is vanaf vrijdagavond 27 tot en met zondag 29 augustus volledig afgesloten om er de laatste afwerkingen te verzorgen. Er wordt asfalt gegoten en er komen wegmarkeringen. De politie raadt aan de omgeving te vermijden.

De Lindekens maakt deel uit van de werken die worden uitgevoerd op de N13 tussen de afrit Herentals-West en de gemeentegrens met Nijlen. Sinds een paar maanden staan er aan de Lindekens werflichten. Hierdoor moet lokaal verkeer voortdurend aanschuiven, maar de doortocht blijft mogelijk. Tijdens het laatste weekend van de vakantie zal dit dus niet het geval zijn.

“We hebben de afwerking van het kruispunt gepland in een weekend om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken”, meldt de werfleiding. “Tegen de start van het nieuwe schooljaar willen we dat het kruispunt opnieuw veilig toegankelijk is.” Weggebruikers moeten tijdens de werken omleidingen volgen via de E313 of via Herenthout.

Het opnieuw in gebruik nemen van het kruispunt De Lindekens betekent nog lang niet het einde van de werken op de N13. Het eenrichtingsverkeer dat van kracht is tussen de afrit van de E313 en De Lindekens blijft minstens tot eind oktober gelden. Ook tussen de Pallieterdreef en de Lindekens wordt er ondertussen aan de riolering gewerkt en dit minstens tot eind februari. (mph)   

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Grobbendonk in als startgemeente.

Nu in het nieuws