©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Antwerp trekt met puntje tegen Charleroi naar Europees tweeluik

Antwerp FC heeft de kers niet op de taart kunnen zetten. Op een dag die volledig in het teken stond van de stunttransfer van Radja Nainggolan bleef het ‘s avonds in Charleroi steken op 1-1.

Hannes Van Gael

Stem hier op jouw Man van de Match na Charleroi-Antwerp

Op vrijdag de dertiende een tripje naar het zwarte land, als dat maar goed komt… Antwerp won vorige week al ten zuiden van de taalgrens en beoogde vrijdagavond hetzelfde resultaat. Beide teams begonnen met een ongewijzigd elftal na vorige speeldag. Logisch dat Brian Priske niet wisselde na de uithaal op het veld van Standard. Met Engels, Miyoshi en Vines nam hij wel drie nieuwe namen op in zijn selectie, maar zij moesten nog wat geduld uitoefenen voor hun (seizoens)debuut.

Butez belangrijk voor rust

Het nieuws van de dag bij de Great Old was natuurlijk de komst van Radja Nainggolan. Alleen met een uitzonderlijke prestatie zouden de elf Antwerp-spelers dat nieuws kunnen overtreffen, maar dat zat er niet in. Een rollertje van Yusuf in de armen van Koffi was lang de enige dreiging vanwege de bezoekers.

Dan zat de thuisploeg beter in de match. Het Stade du Pays mocht voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer vollopen. Reden temeer dus voor de Zebra’s om hun publiek te verwennen. En dominant waren ze. Acht corners voor de rust, tegenover nul voor de Sinjoren. Nicholson was de gevaarlijkste man. Eerst trof hij de paal en bij een van de vele hoekschoppen dwong hij Butez tot een sublieme reflex.

 

 ©  BELGA

Fischer uit het niets

Butez hield de nul dus knap op het bord en aan de overkant viel de 0-1 uit de lucht. Yusuf profiteerde van de ruimte op rechts en zette goed voor. Fischer dook op aan de eerste paal en duwde binnen. Na zijn eerste assist op Sclessin nu ook het eerste doelpunt op Mambourg. En Frey, die wist na zijn doldwaze in Luik weer hoe het voelde om niet te scoren bij de eerste de beste kans. Zijn kopbal was te centraal gericht. Hij blesseerde zich in het openingskwartier na een duel met Van Cleemput en bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Eggestein kreeg zijn eerste volledige helft in Antwerpse loondienst.

Zo sterk Butez in de eerste helft was, zo knullig zag hij eruit bij de 1-1. Nicholson kwam het de keeper knap lastig maken bij het plukken, waardoor Butez het duel verloor. Via de hand van Jamaicaan viel de bal pardoes voor de neus van Zaroury, die het foutje afstrafte.

Miyoshi is terug

Te veel spelers van Antwerp haalden hun niveau niet. Een figuur als Nainggolan zou wel voor wat extra vuur of een flits kunnen zorgen. Het centrale middenveldtrio Verstraete-Yusuf-Gerkens is bij deze gewaarschuwd. De gelijkmaker was wel het sein voor Antwerp om een versnelling hoger te schakelen. Benson kwam tot twee keer toe in een goede schietpositie en had toch minstens één keer mogen scoren. De netten bleven echter onberoerd en na driekwart wedstijd mocht hij gaan rusten. Ook Fischer, helemaal uit beeld verdwenen, moest naar de kant. Balikwisha en Miyoshi waren de respectievelijke vervangers.

De Japanner is nog maar sinds maandag terug van de Spelen en staat nog maar sinds woensdag weer op het trainingsveld, maar hij kreeg wel het nodige vertrouwen van Priske. De olympiër haalde al snel de trekker over, maar besloot op Koffi. Ook Louis Verstraete, op het veld gekomen voor Gerkens, kon het verschil niet maken in de slotfase. Antwerp bibberde nog tijdens het slotoffensief en zag de 2-1 van Bedia op de paal uiteenspatten.

Door de puntendeling blijft het verschil tussen Antwerp en Charleroi twee punten en blijven de bezoekers in de middenmoot hangen. Volgende week geen competitiewedstrijd voor RAFC. Donderdag staat de heenwedstrijd in Nicosia op het programma.

    Volg het nieuws over Royal Antwerp FC overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws