Een model toont haar Bad Ass-ondergoed.

Een model toont haar Bad Ass-ondergoed.© rr

Michelle Helsen ontwerpt pikante slips om slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag te steunen

Vorselaar -

Michelle Helsen (26) uit Vorselaar draagt op een eigenzinnige en controversiële manier haar steentje bij in de strijd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld. “Ik heb damesslips laten maken waarop de woorden ‘Bad Ass’ werden aangebracht en die gaan we verkopen.” De opbrengst van de verkoop gaat voor de helft naar PUNT VZW, een vereniging die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ondersteunt.”

Marc Peeters

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is volgens Michelle helaas nog steeds een onderschatte en onderbelichte problematiek en daarom wil ze helpen om meer bewustwording te creëren. De campagne wordt gevoerd met als slogan: ‘The way we dress does not mean yes!’. Vrij vertaald: geen enkel kledingstuk, geen enkele manier waarop je kledij draagt, mag ooit een reden zijn om seksueel overschrijdend gedrag te aanvaarden.

Een ernstige materie luchtig aangepakt

Een ernstige materie luchtig aangepakt © rr

“Te uitdagend gekleed zijn als excuus voor grensoverschrijdend gedrag is een taboe dat hoe sneller hoe liever doorbroken moet worden”, meent Michelle. “Kledij is een manier van zelfexpressie, elke vrouw moet zich geweldig voelen bij wat ze draagt.”

Speciaal voor de samenwerking met PUNT VZW ontwierp Michelle zelf ondergoed. En neen, geen cliché kanten slipjes. Wel hipsters met een out of the box opschrift ‘Bad Ass’. Zo wil Michelle op een luchtige manier het topic van grensoverschrijdend gedrag in de schijnwerpers plaatsen en het taboe helpen doorbreken.

 

 ©  rr

80% van vrouwen

Michelle biedt de hipsters vanaf zondag aan in haar webshop Elevate Fashionstore. Omwille van haar achtergrondstudie psychologie wil ze als handelaarster ook graag relevante maatschappelijke thema’s aankaarten. “Het is ondertussen geweten dat elke vrouw in haar leven wel geconfronteerd wordt met een vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit kunnen hele kleine dingen zijn zoals een ongepaste blik of een aanraking die net iets te lang duurt. Wist je dat meer dan 80% van de vrouwen te maken krijgt met dit ongewilde gedrag?”

“Daarnaast is er nog het taboe om hulp te zoeken. En dat is het moment waarop PUNT VZW kan helpen. Je staat er als slachtoffer niet alleen voor en je wordt gehoord.”

elevatefashionstore.be

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Vorselaar in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws