©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 5

Zwak Beerschot met de billen bloot tegen Union

Het bemoedigende gelijkspel tegen AA Gent heeft geen vervolg gekregen. Tegen promovendus Union waren de Mannekes een vogel voor de kat. Beerschot blijft achter met 1 op 9, maar vooral het geleverde spel moet Peter Maes en co zorgen baren.

Kersten Steurbaut

REACTIES BEERSCHOT. Peter Maes: “Als trainer heb ik gefaald”

Na het gelijkspel in Gent verdween de onzichtbare Eleke naar de bank, de 19-jarige Ghanees vierde zijn debuut voor Beerschot, waar Peter Maes opteerde voor een 4-5-1. De thuisploeg probeerde van bij het begin de wedstrijd in handen te nemen. Zonder succes. Het voetbal van de Mannekes was te steriel, te voorspelbaar en miste schwung om de bezoekers te verrassen.

Het stond in schril contrast met het spel dat Union op de mat bracht. De Brusselaars vingen Beerschot goed op en combineerden zich in de omschakeling vlot richting het doel van Vanhamel. Een beetje zoals Beerschot dat vorig jaar deed bij zijn terugkeer op het hoogste niveau. Ook voor de Brusselaars lijkt het een succesrecept. Na de stuntzege op de openingsspeeldag tegen Anderlecht en de knappe wedstrijd tegen landskampioen Club Brugge presenteerde de promovendus zich in het Olympisch Stadion als de betere ploeg.

De beloning liet niet lang op zich wachten. Undav zorgde in de openingsminuten al voor de eerste waarschuwing, zijn poging belandde in het zijnet. Nog voor het kwartier was het prijs. Balverlies van De Smet werd resoluut afgestraft. Ex-Beerschotter Vanzeir stak het bal dwars door het hart van de defensie tot bij Undav. Deze keer liet de Duitser de kans niet onbenut: 0-1.

Teuma flirt met rood

Een zwak Beerschot slaagde er niet in om een vuist te maken. Een trainingsbal van Sanyang was het enige wat bezoekend doelman Moris voor rust te verwerken kreeg. Aan de andere kant was het keer op keer bibberen bij de Brusselse aanvalsgolven. Mistasten van De Smet en Frans bleef ongestraft, Undav zag twee nieuwe pogingen afgeblokt.

Kort voor rust was er toch één valse noot bij de bezoekers. Na een opstootje flirtte Teuma, international bij Malta, met de rode kaart na een beweging met het hoofd richting Van den Bergh. Het Olympisch Stadion schreeuwde om de uitsluiting, Boterberg bluste het brandje met geel.

Knock-out

Maes probeerde na de pauze met Noubissi voor Okyere de bakens te verzetten, maar na tien minuten lagen de Mannekes knock-out tegen het canvas. Samen met de hemelsluizen boven het Kiel gingen ook de defensieve poorten helemaal open. Frans schatte een uittrap van Moris fout in, Undav nam het geschenk gretig aan en duwde zijn vierde van het seizoen voorbij Vanhamel.

STEM ZELF. Wie is jullie Man van de Match na Beerschot-Union?

De voorbereiding op de 0-3 van Union kende een al bijna even dramatisch verloop. Een glijdende Undav liet zijn derde treffer van de middag nog liggen, maar bij het vervolg van de aanval reageerden de paars-witte verdedigers niet attent genoeg. De infiltrerende Lapoussin werd niets in de weg gelegd om de kloof nog wat verder uit te diepen.

Regenpauze

Door de hevige regenval en de dreigende bliksem werd net als in de openingswedstrijd tegen Cercle Brugge de wedstrijd stilgelegd, maar de regenpauze bracht geen soelaas. Integendeel. Union kreeg nog voldoende kansen om Beerschot een forfaitscore aan te smeren. Een blamage die Maes en co werd bespaard. De Smet haalde een lobbal van Lapoussin uit het lege doel, Undav zag zijn hattrick door de neus geboord na buitenspel.

“Op het Kiel is ’t carnaval”, zong de thuisaanhang cynisch. De supporters kregen inderdaad het voetbal dat ze graag zien voorgeschoteld, alleen had dat deze middag geen paars-wit randje. Bij Beerschot mogen ze zich na de 1 op 9 stilaan zorgen maken. Nog niet meteen om het klassement, maar wel om het geleverde niveau. Op een goede periode tegen AA Gent na bleef dat drie wedstrijden lang onder de maat.

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws