De ontlading na de spannende shoot-outs is enorm. 

De ontlading na de spannende shoot-outs is enorm. © Tommy Maes

Molse hockeyfans vieren gouden olympische medaille Red Lions

Mol -

Een honderdtal supporters in Mol zag donderdagmiddag de Red Lions goud winnen. Hockeyclub Inter Mol vertoonde de olympische finale op groot scherm. Het was een bloedstollende wedstrijd, waardoor de ontlading bij de overwinning des te groter was.

Inter Mol was een van de vier hockeyclubs die de wedstrijd van de Belgische hockeybond wonnen en dus de olympische finale van de Red Lions live konden volgen op reuzegroot scherm met extra animatie door een dj. Op de club was er donderdagmiddag een gezellige drukte van hockeyfans die de finalewedstrijd op een coronaveilige manier konden bijwonen.

Een honderdtal supporters volgde de olympische finale op groot scherm bij Inter Mol.

Een honderdtal supporters volgde de olympische finale op groot scherm bij Inter Mol. © Tommy Maes

“We zijn heel blij dat we deze wedstrijd op deze manier kunnen vertonen”, zegt Bernard Ghaye van Inter Mol. “Anders hadden we deze finale sowieso in onze club gevolgd, weliswaar met minder toeters en bellen. Dat hebben we ook gedaan met de halve finale dit jaar en bij de olympische finale tijdens de vorige Spelen in Rio. Tijdens deze Spelen hebben we ook uitvoerig gesupporterd. Het succes van de Red Lions heeft zeker een gevolg op de populariteit van hockey. Zo zijn we zelf de laatste jaren gegroeid van driehonderd naar ruim vierhonderd leden.”

Bestuursleden Jan Geubbelmans, Bernard Ghaye en Jan Rossel van Inter Mol.

Bestuursleden Jan Geubbelmans, Bernard Ghaye en Jan Rossel van Inter Mol. © Tommy Maes

De olympische finale verliep razend spannend omdat de Belgian Red Lions en de Australiërs aan elkaar gewaagd zijn. Als er dan nog na een gelijkspel nog shoot-outs is de spanning ook in Mol te snijden. De ontlading bij de uiteindelijke overwinning is des te groter.

“Het was hockey op het scherp van de snede”, zegt supporter Christophe Boeckx. “Het was spannend tot het einde, maar gelukkig hebben de Red Lions gewonnen. Deze prestatie is ook de verdienste van de hele ploeg. Het is ook straf dat ze van in het begin zeiden dat ze voor het goud gingen en het dan ook daadwerkelijk doen. Dat is bijna on-Belgisch. Maar ze hebben het zeker verdiend. Zelf heb ik twee jaar in Australië gewoond, dus deze overwinning is extra speciaal voor mij. Uiteraard hopen we met Inter Mol weer met een normaal seizoen te starten. De afgelopen jaren was het niet zo eenvoudig door corona, maar onze club heeft zijn uiterste best gedaan om onder die moeilijk omstandigheden het clubgevoel en de teamgeest levend te houden.”

Enkele leden van Inter Mol, onder wie Christophe Boeckx (tweede van rechts).

Enkele leden van Inter Mol, onder wie Christophe Boeckx (tweede van rechts). © Tommy Maes

Schilderij

Ook supporter Katleen Mertens is uitgelaten met de Belgische overwinning. “Ik ben een heel grote hockeyfan en ben heel blij dat ik dit moment heb mogen meemaken”, vertelt ze. “Het was een uiterst spannende wedstrijd, maar dat is ook het prachtige aan hockey. Omdat de sport zo explosief is, blijft een hockeywedstrijd altijd spannend. De Olympische Spelen hebben me ook geïnspireerd om een schilderij te maken. Het werkt heet The Olympic Dream en ik wil het schenken aan de eerste Red Lion die reageert op mijn Instagram-post.”

Katleen Mertens wil haar schilderij schenken aan de eerste Red Lion die reageert.

Katleen Mertens wil haar schilderij schenken aan de eerste Red Lion die reageert. © Tommy Maes

  (Tommy Maes )

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mol in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws