Gedetineerde ontsnapt uit Gentse gevangenis: politie kamt buurt uit

Een gevangene van de Gentse gevangenis Nieuwewandeling is woensdag ontsnapt. Dat bevestigt het Gevangeniswezen. De buurt werd enkele uren afgezet, maar ondertussen is de perimeter opgeheven. De politie is bezig met een zoekactie in de buurt van de gevangenis.

Simon Dekaezemaker en Sander Luyten

Woensdagochtend werd de buurt van de Nieuwewandeling na 11 uur afgezet met een perimeter door de Gentse politie. Het verkeer werd plaatselijk omgeleid. “Er was sprake van een mogelijke ontsnapping”, zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker. “Om 100% zeker te zijn werd eerst een sweeping uitgevoerd in de gevangenis.”

De politie kwam in groten getale ter plaatse. Rond 13 uur werd de perimeter opgeheven en startte de politie verschillende zoekacties in de buurt van de Nieuwewandeling. Na de middag kwam de bevestiging vanuit het Gevangeniswezen dat er effectief een gevangene was ontsnapt.

Over de identiteit van de ontsnapte gevangene is nog niets geweten, noch over hoe hij is kunnen ontkomen. “De exacte omstandigheden waarin dit is kunnen gebeuren, worden momenteel nog onderzocht”, klinkt het in een mededeling van het Gevangeniswezen.

 

 ©  fvv

 

 ©  FVV

 

 ©  fvv

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws