Een aannemer breekt dit leegstaand gebouw aan de gemeentelijke basisschool De Vlieger in de Mgr. Cardijnstraat in Kasterlee af. 

Een aannemer breekt dit leegstaand gebouw aan de gemeentelijke basisschool De Vlieger in de Mgr. Cardijnstraat in Kasterlee af. © Bart Van den Langenbergh

Leegstaande gebouwen gaan deze maand tegen de grond

Kasterlee -

Het gemeentebestuur van Kasterlee laat de komende dagen twee gebouwen slopen. Het gaat om een leegstaand pand aan de gemeentelijke basisschool De Vlieger in de Mgr. Cardijnstraat in Kasterlee en om de oude pastorie in Tielendorp in Tielen.

Een aannemer start deze week met de afbraak van een oud, leegstaand gebouw aan de gemeentelijke basisschool De Vlieger in de Mgr. Cardijnstraat in Kasterlee. Na de sloop van het gebouw wordt de gevel van het aanpalend gebouw afgewerkt met leien. De gemeente laat het braakliggend terrein inzaaien met een bloemenmengsel.

Op dinsdag 17 augustus start de aannemer met het neerhalen van de voormalige pastorie in het dorp van Tielen. Ook daar werken de arbeiders de gevel van het aanpalende pand af, maar dan met houten latten. Na de sloop wordt het perceel van de voormalige pastorie ingezaaid met gras. Het is de bedoeling van de gemeente om op die locatie de kinderclub van Tielen tijdelijk te huisvesten in losstaande containers in afwachting van een definitieve locatie. (bvdl)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Kasterlee in als startgemeente.

Nu in het nieuws