©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Beerschot sleept punt uit de brand na straffe comeback in Gent

De nul is van het bord voor Beerschot en Peter Maes. Tarik Tissoudali leek zijn ex-club met een nul op zes op te zadelen, maar de Mannekes toonden zich weerbaar en haalden een dubbele achterstand op: 2-2. Abdoulie Sanyang en Marius Noubissi zorgden voor het eerste paars-witte punt van het seizoen.

Kersten Steurbaut

Stem hier op jouw Man van de Match na AA Gent - Beerschot

Peter Maes bracht voor zijn tweede opdracht als Kielse coach drie nieuwe namen aan de aftrap. Op het middenveld keerde Coulibaly terug uit blessure, Sanyang en Eleke kwamen de voorlinie versterken.

De inbreng van Sanyang zorgde wel voor wat extra creativiteit en offensieve impulsen, maar de acties van de Gambiaan strandden voor rust keer op keer voor de zone van de waarheid. Op weg naar doel gezet na een subliem hakje van Holzhauser kreeg Bamba de beste kans van het openingskwartier, hij twijfelde te lang en zag finaal zijn schot afgeblokt.

Pompen of verzuipen

AA Gent was in spaarmodus aan de wedstrijd begonnen. Pas halfweg de eerste helft sloeg de motor van de Buffalo’s aan. De Deen Hjulsager kroop achter het stuur van de Gentse bolide en was vaak ongrijpbaar voor de paars-witte defensie. Hij lag ook aan de basis van de openingsgoal: na een inworp kapte de Deen Dom uit om de infiltrerende Castro-Montes - uit het oog verloren door De Smet - zijn eerste van het seizoen voor te schotelen. Dat ging net iets te makkelijk.

De thuisploeg nam de wedstrijd helemaal in handen, Beerschot kreunde onder de Gentse druk. Tissoudali mikte zijn kopbal op de paal, een schot van De Sart belandde op de rug van Frans en Hjulsager besloot na een vlotte Gentse combinatie naast. Net voor rust was Castro-Montes nog dicht bij zijn tweede van de avond, maar Vanhamel beperkte de schade met een beenveeg.

 

 ©  BELGA

Tissoudali viert ingetogen

Maes hield na de rust de onzichtbare Eleke in de kleedkamer voor Krekovic, maar nog voor de Kroaat een bal had aangeraakt, verdubbelde AA Gent de score. Tissoudali kreeg dan toch zijn doelpunt tegen zijn ex-club: twee keer Frans uitkappen en dan het leer subtiel in de verste hoek voorbij Vanhamel duwen.

Het Gentse publiek ging op de banken staan, de Nederlandse Marokkaan vierde zijn doelpunt op een ingetogen manier. Dat maakte het voor Beerschot niet minder pijnlijk. De goal van de voormalige Kielse smaakmaker legde in één actie de pijnpunten bloot: defensief blijft Beerschot kwetsbaar, offensief mist het de creatieve toetsen en efficiëntie van Tissoudali.

Sanyang brengt terug vuur

Beerschot toonde zich echter weerbaar. De reactie van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Alsof de actie van Tissoudali voor een stroomstoot had gezorgd. Bolat hield met een voetreflex Suzuki van de aansluitingstreffer. Holzhauser en Coulibaly probeerden het met een laag afstandsschot, maar konden de oud-Antwerpspeler niet verrassen.

Sanyang pookte het Antwerpse vuurtje nog wat verder aan. De efficiëntie die de acties van de Gambiaan tot nu toe misten, kwam er nu plots wel uit: naar binnen knijpen en met een droge knal in de verste hoek Bolat het nakijken geven. Hij heeft er 22 matchen op moeten wachten, maar wat een heerlijke goal om zijn rekening te openen. Nog geen vijf minuten later was de achterstand helemaal uitgewist. Holzhauser zette de net ingevallen Noubissi alleen voor doel, de Kameroener prikte de gelijkmaker door de benen van Bolat.

Geen slotoffensief

Hein Vanhaezebrouck reageerde met vier wissels en het Gentse publiek probeerde zijn troepen nog naar voren te jagen, maar een slotoffensief van de thuisploeg zat er niet meer in. Na een knappe remonte haalden de Mannekes zonder al te veel problemen het eerste punt van het seizoen binnen.

 

 ©  BELGA

  • Sterk AA Gent verspeelt in het laatste kwart 2-0 voorsprong op 4 minuten tijd
  • Sanyang en Noubissi bezorgden Beerschot een punt: 2-2
  • Beide ploegen hebben 1 op 6
 • Dario Van den Buijs terug bij Beerschot: “Ik ben vorig jaar op mijn honger blijven zitten”

  Terwijl Beerschot voor het jaar van de bevestiging staat, wacht voor Dario Van den Buijs het jaar van de tweede kans. Na een moeilijk debuutseizoen bij Beerschot wil de verdediger zich nu definitief in de basis knokken. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik absoluut wil spelen.”

 • Peter Maes: “Qua intensiteit moeten we verder borduren op tweede luik tegen Cercle”

  Beerschotrainer Peter Maes blikt vooruit op lastige verplaatsing naar AA Gent. De bezoekers recupereren Coulibaly, Bourdin en Noubissi, al lijkt de kans klein dat ze zondag alle drie aan de aftrap zullen verschijnen.

 • Roman Yaremchuk heeft na het EK zijn transfer te pakken en verhuist naar Benfica. De Oekraïner scoorde 61x in 152 wedstrijden voor de Buffalo's.
 • 17u

  Welke ploeg veegt de nul van de tabellen?

  Beide teams hebben iets goed te maken na verlies op de openingsspeeldag. AA Gent verloor voor het 2e jaar op rij zijn seizoensdebuut bij STVV (2-1). De Buffalo’s stootten eerder deze week wel door naar de 3e kwalificatieronde in de Conference League, maar verloren wel de terugmatch in Valerenga na een match waarin ze niet konden overtuigen. Ook Beerschot staat voorlopig nog met 0 punten. In de match tegen Cercle, die dinsdag werd hervat na de hevige regenval van vorige week zaterdag, zag coach Peter Maes zijn debuut als Beerschot-coach in het water vallen: 0-1. Aftrap in de Ghelamco Arena om 18u30.  

 •  Vanhaezebrouck heeft zijn buik vol van de VAR na een vermeende handsbal van Caufriez in de verloren partij tegen STVV op speeldag 1.
 • 17u05

  Hein Vanhaezebrouck trekt na één speeldag al fel van leer tegen Referee Department: “Er is iets raars aan de hand”

  Dat AA Gent in het slot van de wedstrijd tegen STVV vorig weekend geen penalty kreeg na handspel en zo met 2-1 de boot in ging, zit nog altijd diep bij de Buffalo’s. Gent plaatste op haar website een uitleg waarin het duidelijk aangeeft het niet eens te zijn met de beslissing om geen penalty te geven. “Er is iets raars aan de hand”, vertelde Hein Vanhaezebrouck op zijn persconferentie. “Dat de scheidsrechter en zijn assistenten dit niet zien, dat willen we nog begrijpen. Maar daarvoor is een VAR in het leven geroepen. Die zit dit seizoen niet meer in een busje, maar in Tubeke. Ik mag toch hopen dat daar een iets groter scherm hangt, waarop ze dit soort fases wél goed kunnen beoordelen. Eerst wilden we het nog zo laten. Tot het Referee Department op maandag ook nog eens bleef beweren dat er geen sprake was van hands. Hoe dat komt, durf ik niet zeggen, maar ik vind het alleszins vreemd.”
 • 17u10

  Tissoudali en Van den Bergh tegen hun ex-club

  Voor Tarik Tissoudali (AA Gent) en Jan Van den Bergh (Beerschot) wordt het straks een weerzien met hun ex-club. Beide spelers blikken vooruit op de respectievelijke clubwebsites. Tissoudali: “Alleen al om te zorgen dat ik niet door hen gejend wordt, moeten we zondag winnen. Bij Beerschot speelde ik meer als hangende, tweede spits, hier speel ik meer vanaf links. Dat is aanpassen maar het loopt goed, ik heb meer vertrouwen in mezelf, een goeie band met mijn teamgenoten, kortom ik voel me hier goed.” Van den Bergh kijkt dan weer minder prettig terug naar zijn verblijf in Gent: “Dat wa niet echt de leukste periode uit mijn leven en voetbalcarrière. Door die ernstige hoofdblessure en onprettige naweeën is het daar uiteindelijk misgelopen. Daarom ging ik gretig in op de mogelijkheid om uitgeleend te worden aan OHL om daarna terug te keren naar Beerschot. Dat voelde echt aan als weer thuiskomen.

 • 17u31

  Opstelling AA Gent

  Basis: Bolat, Hanche-Olsen, Ngadeu, Godeau, Castro-Montes, De Sart, Odjidja, Hjulsager, Operi, Tissoudali, Bruno

  Bank: Roef, Okumu, Oladoye, Malede, Kums, Fortuna, Bayo

  Vanhaezebrouck start met het elftal dat Valerenga in de thuismatch versloeg met 4-0. Dat betekent maar liefst 5 nieuwe gezichten na de Europese match van donderdag: Bolat, Ngadeu, Hjulsager, Operi, Bruno staan aan de aftrap ten nadele van Roef, Okumu, Nurio Fortuna, Kums, Samoise en Depoitre. Die laatste 2 zitten overigens niet in de wedstrijdkern.

 • 17u31

  Opstelling Beerschot

  Basis: Vanhamel, Van den Bergh, Frans, Van den Buijs, Dom, Eleke, De Smet, Coulibaly, Holzhauser, Suzuki, Sanyang

  Bank: Biebauw, Noubisse, Pietermaat, Okyere, Halaimia, Radic, Konstantopoulos, Krekovic

  Drie wijzigingen bij de bezoekers na de nederlaag tegen Cercle: Konstantopoulos, Krekovic en Réda verhuizen naar de bank. Eleke, Coulibaly en Sanyang krijgen een plek in de basis. Sanusi is geblesseerd.

 • 18u03

  Zo ging het vorig seizoen

  Beerschot was toen kansloos in Gent en verloor met ruime 5-1 cijfers na 2 treffers van zowel Yaremchuk en Depoitre. Ook Samoise wist te scoren, de goal van Coulibaly was niet meer dan pleister op een houten wonde. Op het Kiel werden de punten gedeeld: 1-1.

 • Ook de Ghelamco Arena mag weer thuispubliek ontvangen in de Jupiler Pro League.
 • 18u30 Start van de 1ste helft

 • 1'

  De bal rolt in Gent

  De voorlaatste wedstrijd van speeldag 2 is op gang getrapt, scheidsrechter van vanavond is Jasper Vergoote.

 • 2'

  Botsing

  Beerschot laat de 1e aanval van de partij optekenen. Na een cross van Dom is Godeau geraakt aan het hoofd na een luchtduel met Frans. De verdediger is even groggy, Okumu warmt zich op voor de zekerheid.

 • 3'

  Godeau opnieuw paraat

  En zo staat AA Gent weer met 11 spelers op het veld.

 • 4'

  Ngadeu knikt naast

  Odjidja zet na een aflegger van Castro-Montes de bal in 1 tijd voor doel. Ngadeu komt zowaar het strafschopgebied ingelopen maar kan zijn kopbal niet kadreren.

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws