©  BELGA

REACTIES. Vrancken uitzinnig van woede: “Grootste teleurstelling als Mechelen-coach”

“Dit is de grootste teleurstelling sinds ik coach ben in Mechelen”, opende een scherpe Wouter Vrancken zijn relaas van de nederlaag in Seraing.

dige, ydb

LEES OOK: Geen 6 op 6 voor onherkenbaar Malinwa: nieuwkomer Seraing boekt eerste winst

“De mentaliteit waarmee we aan de match begonnen, stoorde mij énorm. We hadden heel de week nochtans gewaarschuwd voor dit wedstrijdscenario, maar we waren er met ons hoofd gewoon niet bij. Dan is het moeilijk om de match om te kantelen. Ik wil zelfs niet verwijzen naar de blunder van Vinnie (Vinicius Souza, red.), want in teamverband zou je die scheve situatie met nog 75 minuten te spelen zeker kunnen ombuigen.”

Vrancken was naar eigen zeggen zowel tijdens de rust als na afloop uitzinnig van woede. “Zo hebben de spelers me nog niet eerder gezien. Ik hoopte tijdens de pauze voor een schokeffect te zorgen. Daarom liet ik ook iedereen staan, hoewel ik meerdere jongens naar de kant had kunnen halen. Er lag best wel ruimte om iets te forceren, wat tien minuten lukte na de eerste wissels (Engvall en Storm, red.). Nadien ging iedereen toch weer zijn eigen ding doen. Je kan verschillende fases aanhalen, maar finaal is deze nederlaag terug te brengen tot onze gebrekkige mentaliteit, die KV Mechelen onwaardig was.”

 

 ©  BELGA

Jordi Vanlerberghe: “We vatten de match te hautain aan”

KV Mechelen toonde zich tegen promovendus Seraing niet van zijn beste kant en kon de vroege 1-0 na een blunder van Souza niet meer uitwissen.

“Deze nederlaag hebben we enkel aan onszelf te wijten”, zuchtte de verdediger. “Zowel op defensief als offensief vlak was het simpleweg niet goed genoeg vandaag. Ik heb er geen problemen mee om op onze waarde geklopt te worden, maar nu was het gewoon een kwestie van mentaliteit en inzet. We moeten nederig blijven. Vandaag vatten we de match te hautain aan, hoewel niemand van de spelers dat in se is.”

De nederlaag van Malinwa kwam er vooral na een collectief falen. Wijzen naar Vinicius Souza doet Vanerberghe dus allesbehalve, zeker niet omdat hij vorige week bij de 0-1 van Frey zelf te laks verdedigde.

“We gaan Vini niets verwijten. Vorige week ga ik in de fout, nu hij. Dat mag niet gebeuren, dat weten wij ook wel. Zulke goals vallen te makkelijk. Maar het punt is dat we nadien ook onvoldoende reageren. Het is niet omdat je vroeg zo’n foutje maakt, dat je nadien niet voor een reactie kan zorgen. Het ontbrak ons aan weerbaarheid vandaag. Jammer, want dit maakt de zege van vorige week ongedaan.”

Volg het nieuws over KV Mechelen overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws