© Chris Van Rompaey

UPDATE. Speler uit Lille wint Darts on Tour in Lier

Lier -

Roy Vervecken uit Lille mag voor een week met vakantie naar Kreta. Hij gooide zaterdag in de dartstruck van VTM 2 op de Grote Markt in Lier de hoogste score. Met 116 punten was hij de beste van zo’n driehonderd deelnemers.

Chris Van Rompaey

Alles komt altijd terug, en dus ook de populariteit van darts. In de jaren zeventig van de vorige eeuw zorgde de BBC in Vlaanderen voor de eerste hype, VTM 2 doet dit nu lichtjes over dankzij de rechtstreekse verslaggeving van verschillende competities.

Tijd om Vlaanderen zelf een pijltje te laten gooien, dachten ze bij VTM, met als gevolg een dartstruck die sinds vorige week door Vlaanderen rijdt. Zaterdag hield de truck halt op de Grote Markt in Lier.

Michael Vervloet uit Grobbendonk en winnaar Roy Vervecken uit Lille. 

Michael Vervloet uit Grobbendonk en winnaar Roy Vervecken uit Lille. © Lier in Beeld

“Mede dankzij onze eigen ‘Dancing Dimi’ is Vlaanderen steeds meer fan geworden van het darts. Met deze roadshow langsheen vijf Vlaamse steden willen we nóg meer mensen bereiken en laten kennismaken met het verslavende spelletje. Alle amateurspelers in Vlaanderen kunnen een gooi doen naar talloze prijzen”, zegt Kristine Willems, kanaalmanager van VTM 2.

“De vorige keren telden we telkens zo’n driehonderd deelnemers. Dat hebben we hier in Lier ook zonder problemen gehaald. Meer is trouwens niet haalbaar, omdat we de mensen voldoende tijd op het podium willen gunnen”, zegt Evita Bellings van DPG Media.

De deelnemers kwamen uit heel de provincie. De broers Hans en Frank bijvoorbeeld wonen in Balen. “We zijn speciaal voor deze Darts on Tour naar Lier afgezakt, omdat dit het minst ver rijden was van alle locaties waar de truck komt. Ik ben trouwens van jongs af een dartsliefhebber. Als kleine jongen keek ik naar de wedstrijden op de BBC, en ik ben de sport blijven volgen. Ondertussen ben ik al 25 jaar een gepassioneerd darter én stichter-voorzitter van de Darts Federatie Kempen”, zegt Hans.

Hans uit Balen gooit 61 punten.

Hans uit Balen gooit 61 punten. © Chris Van Rompaey

Hans gooit met drie pijltjes 61 punten. Of dat dan niet aan de lage kant is, vragen we ons voorzichtig af. “Het is alleszins niet goed genoeg om de reis te winnen. Je krijgt natuurlijk ook maar één kans én je mag niet met je eigen pijlen gooien. Dat maakt echt een heel groot verschil, hoor. Elke pijl is namelijk anders van gewicht en vorm. We hebben ons alleszins geamuseerd, blijven nu nog wat kijken en doen daarna een terrasje.”

Hans deed het met een score van 61 even ‘goed’ als de Lierse schepen van Evenementen Rik Verwaest (N-VA). “Ik heb al wel eens ooit darts op café gespeeld, maar voor de omstaanders was dat, met mijn totaal gebrek aan gevoel voor richting, nooit een veilig moment. Een dartscarrière zat er dus niet in.”

Op het einde van de dag bleek dat Michael Vervloet uit Grobbendonk en Roy Vervecken uit Lille de hoogste score hadden gegooid. Na een finaleronde kwam Roy Vervecken als winnaar uit de bus. Vermoedelijk delen ze de all-inreis naar Kreta. Ze spelen beiden in dezelfde amateurclub ‘Den Hoek af’ uit Grobbendonk. Tijdens de prijsuitreiking verklapte Vervecken dat hij vliegangst heeft. “Of hij dan nog nooit van de grond is geweest”, wilde presentator Marc Boon weten. Het was zijn laatste flauwe mop in een héél lange reeks.

Darts on Tour eindigt op zaterdag 14 augustus in Vilvoorde.

Presentator Marc Boon en schepen Rik Verwaest: een en al concentratie. 

Presentator Marc Boon en schepen Rik Verwaest: een en al concentratie. © Chris Van Rompaey

Het was vaak een halfuur aanschuiven.

Het was vaak een halfuur aanschuiven. © Chris Van Rompaey


 

 © Chris Van Rompaey

Sam uit Ranst is blij met zijn score.

Sam uit Ranst is blij met zijn score. © Chris Van Rompaey

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lille in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws