©  BELGAIMAGE

Tot vijf jaar cel voor seksuele uitbuiting van kwetsbare meisjes

Drie jonge kerels hebben celstraffen tot vijf jaar gekregen, omdat ze kwetsbare (minderjarige) meisjes in de prostitutie hadden gedwongen. Een jonge vrouw, die eerst zelf slachtoffer was en daarna meisjes mee seksueel had uitgebuit, kreeg drie jaar cel, waarvan een jaar met uitstel.

Bron: BELGA

C.Q. had in juni vorig jaar klacht ingediend tegen haar ex-vriend Mico V.B. (20) en Issam E.M. (21). Ze vertelde de politie dat ze zonder haar medeweten een account voor haar hadden aangemaakt op een sekssite. Ze werd opgesloten in een hotelkamer, kreeg alcohol en drugs en moest twintig klanten per dag afwerken. Het geld dat ze verdiende, ging grotendeels naar haar ex en zijn kompaan. Ook nog een ander meisje werd slachtoffer van seksuele uitbuiting.

Mico V.B. en Issam E.M. ontkenden dat ze C.Q. in de prostitutie hadden gedwongen en vroegen de vrijspraak. “Ze had geld nodig en was zelf op het idee gekomen om zich te prostitueren. Zij hebben haar nooit tot iets gedwongen. Haar verklaring is compleet ongeloofwaardig”, klonk het bij hun advocaten. De rechtbank vond hun schuld bewezen. Mico V.B. werd veroordeeld tot drie jaar cel, Issam E.M. tot veertig maanden.

Moeilijke thuissituatie

Nadat C.Q. met Mico V.B. gebroken had, was ze een relatie met Israel M. begonnen en stapte ze uit de prostitutie. Ze was daarna zelf over de schreef gegaan en had samen met haar vriend drie minderjarige meisjes uitgebuit als prostituee. Geweld en dwang werden daarbij niet geschuwd. Het ging om meisjes die net als zijzelf een moeilijke thuissituatie hadden en in een instelling verbleven.

De verdediging van C.Q. pleitte dat ze alles deed wat Israel M. haar opdroeg en dat ze nu pas goed beseft wat ze de meisjes heeft aangedaan. Israel M. bekende dat hij hen seksueel had uitgebuit. Hij betwistte evenwel dat hij geweld of dwang had gebruikt. De rechtbank veroordeelde hem tot vijf jaar cel. C.Q. kreeg drie jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. Voor een vierde vermeende slachtoffer werden ze allebei vrijgesproken.

Drie slachtoffers, evenals C.Q., stelden zich burgerlijke partij en eisten schadevergoedingen. Ze kregen in totaal 11.500 euro toegekend. jtp

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws