©  BELGA

Symbolischer kan niet: daags na Groenewegen wint ook Fabio Jakobsen voor het eerst sinds zware valpartij

Fabio Jakobsen heeft voor de allereerste keer sinds zijn zware val in de Ronde van Polen vorig jaar een wedstrijd gewonnen. De Nederlander van Deceuninck-Quick Step was tijdens de tweede etappe van de Ronde van Wallonië de beste in een massasprint op Circuit Zolder. Qua symboliek kan het tellen, want een dag eerder won Dylan Groenewegen - de man die in Polen de zware val veroorzaakte - ook voor het eerst sinds die veelbesproken dag.

Sam Varewyck

Door de zware wateroverlast in de provincie Luik werd de tweede etappe van de Ronde van Wallonië volledig hertekend. Meer zelfs: woensdag werd er niet eens in Wallonië gefietst. Het peloton week uit naar Limburg, waar 30 rondes zouden gereden worden op Circuit Zolder - goed voor een afstand van 120 kilometer.

Een zevental, met onder meer Quinten Hermans en Gianni Marchand, kleurde de vlucht van de dag. Voorop blijven zat er niet in, de etappe mondde uit in een logische massasprint. Daarin bleek Fabio Jakobsen de sterkste voor Fernando Gaviria, Amaury Capiot en Piet Allegaert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zege maakte logischerwijze veel los bij Jakobsen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg het nieuws over overal.

Download de GVA-nieuwsapp
Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws